Unfortunately, we do not ship to your country.

see our shipping destinations

Onze servicedesk is vandaag vanaf 09:00 uur bereikbaar. Je kunt ons bereiken op 030 888 1415 of stuur ons een e-mail

Spectral AL 29

All-round in all-mountain. De ideale fiets voor plezier bergop en bergaf.

De verfijnde en ogenschijnlijke eenvoud is een extra kenmerk van deze twenty-niner, waarbij de bovenbuis en de zadelbuis samen lijken te smelten en het robuuste aluminium frame één elegant geheel lijken te maken. De Spectral AL 29 is een opeenstapeling van noviteiten. Bijvoorbeeld de geïntegreerde achterbrugbeschermer, conisch balhoofd, RockShox Reverb Stealth compatibiliteit, pressfit lagers, 12 mm steekas en interne bekabeling maken deze fiets tot de nieuwe standaard in de all-mountain categorie. Overduidelijke allround eigenschappen, een weldoordacht frame en nauwkeurig stuurgedrag – de Spectral AL 29 heeft alles wat je nodig hebt voor het echte avontuur.

De allround prestaties van de Spectral AL 29 vallen op direct vanaf het eerste gezicht. Het uitstekende frameontwerp, 130 mm veerweg en grote 29” wielen zorgen voor een ideaal samenspel voor maximale beleving op de trails en uitstekende aandrijving voor de langere beklimmingen. Het compleet nieuw ontwikkelde frame combineert een helder en duidelijk ontwerp met innovatieve technologie en een moderne geometrie. Een laag bottombracket en een korte achterbrug verzekeren je van extra veel wendbaarheid en de directe 74° zithoek zorgt voor een efficiënte krachtsoverbrenging.

Modellen

Spectral AL 9.9 EX € 3.199

Spectral AL 9.9 SL € 3.499

Spectral AL 8.9 € 2.699

Spectral AL 7.9 CH € 2.299

Spectral AL 7.9 € 2.299

Spectral AL 6.9 € 1.999

TAPERED STEERER

Nauwkeurig stuurgedrag is een van de belangrijkste parameters voor een fiets. Dankzij het kegelvormige balhoofd is deze geschikt voor de montage van vorken met conische vorkbuizen. Deze bieden een directer gevoel vooraan tijdens het remmen en sturen.

ANTI-SQUAT-KINEMATIC

Door de bijzondere plaatsing van de lager punten van het 4 punt veersysteem, de zogenaamde Anti-Squat-Kinematik, wordt het wippen, veroorzaakt door het pedaleren, gecompenseerd. Een Lockout en/of een hoge luchtdruk in de demper is zodoende niet nodig. De achterbrug werkt sensibel, zonder krachtverlies en biedt meer comfort en tractie.

Postmount standard

Dankzij de standaard gemonteerde PostMount bevestiging aan het achterwiel worden de bouten uitsluitend aan een trekbelasting en niet aan een buigbelasting blootgesteld. Dit maakt een hogere veiligheid van de verbinding mogelijk. Het aluminium frame leidt de ontstane warmte via het achterframe af. Dit garandeert een hoge standvastheid van de rem.

CANYON THROUGH AXLE

Het nieuwe Canyon steekas systeem levert maximale stijfheid voor het achterwiel met een 12 mm steekas. Vergeleken met andere systemen is het achterwiel volledig gemonteerd in de uitval, waardoor het wiel nog sneller en eenvoudiger gezet en verwijderd kan worden.