Unfortunately, we do not ship to your country.

see our shipping destinations

Onze servicedesk is morgen weer bereikbaar vanaf 09:00 uur. Stuur ons gerust een e-mail of kijk hier voor veelgestelde vragen.

Torque DHX

De fiets voor het grove werk

Al jaren staat de Torque FRX te boek als de meest extreme fiets die Canyon maakt en is hij synoniem voor ultieme downhill eigenschappen en veelzijdigheid. De opvolger Torque DHX gaat verder waar zijn voorvanger gebleven is. In het nieuwe modeljaar is de Torque uitgerust met verbeterde kinematica voor een efficientere krachtsoverbrenging, meer respons en meer veerweg wat hem de meest optimale partner maakt in downhill of in een bikepark. Het frame van de Torque DHX is grondig onder handen genomen. Nieuwe vormen en een diep weglopende bovenbuis geven je extra veel bewegingsvrijheid en geven hem bovendien de Canyon uitstraling mee. Het robuuste, stijve frame heeft innovatieve Canyon features zoals de nieuwe Canyon-steekas voor maximale stijfheid in de wielen, speciale en duurzame balhoofdlagers en een 'ISCG-mount' zodat de aandrijvingskeuze geheel de jouwe is.

De korte achterbrug in combinatie met de relatief lange bovenbuis vormen samen een gebalanceerde geometrie en een perfecte zitpositie op de fiets. De vlakke stuurhoek zorgt voor extra soepel en direct sturen op felle downhillsecties. Wil je een laag bottombracket voor parcoursen waar je veel omwentelingen maakt, of juist een hoger bracket voor steile, technische passages? Met de Track Flip is de keuze aan jou. Je kunt kiezen uit een veerweg van 195 mm of 210 mm. Of je nu een speelse downhillbike zoekt voor bikeparks en trails (Playzone en Dropzone) of een racemonster voor brute afdalingen (Flashzone, Rockzone en Whipzone) - de nieuwe Torque DHX heeft een hele grote funfactor.

Modellen

Torque DHX Flashzone € 3.599

Torque DHX Rockzone € 2.399

Torque DHX Whipzone € 1.799

Torque DHX Dropzone € 2.349

Torque DHX Playzone € 1.499

Vervelende kabels behoren het verleden. Bij de Torque DHX loopt de kabel van de Vario volledig door het frame. De bovenbuis is zo diep als mogelijk naar beneden getrokken om je zoveel mogelijk bewegingsvrijheid te geven op de fiets. Met name op technisch zeer veeleisende afdalingen komt dit extra van pas.

De veerweg aanpassen aan je behoeften? Het kan eenvoudig met de Track Flip. 195 mm voor een relatief eenvoudige en pedaalintensieve trail of 210 mm voor hobbelige en rotsachtige paden. Daarbij kan de stuurhoek aangepast worden van 63° voor hogesnelheid trails en grote jumps naar 64° voor technisch Alpine terrein en bestaat de mogelijkheid het bracket met 10 mm te verlagen.

CANYON THROUGH AXLE

Het nieuwe Canyon steekas systeem levert maximale stijfheid voor het achterwiel met een 12 mm steekas. Vergeleken met andere systemen is het achterwiel volledig gemonteerd in de uitval, waardoor het wiel nog sneller en eenvoudiger gezet en verwijderd kan worden.

De Canyon SAG monitor helpt je de perfecte basisinstellingen te vinden in een handomdraai. De indicator op de rocker-arm toont de gebruikte veerweg aan in neutrale zitpositie. De SAG monitor laat daarnaast zien hoeveel veerweg je maximaal hebt gebruikt. Dat maakt een efficiente setup zeer vanzelfspreken.