Unfortunately, we do not ship to your country.

see our shipping destinations

Onze servicedesk is morgen weer bereikbaar vanaf 09:00 uur. Stuur ons gerust een e-mail of kijk hier voor veelgestelde vragen.

Inflite AL

Canyon goes Cross

road.cc

Een winnende formule

Canyon goes Cross! Afgelopen jaren heeft de Ultimate AL de standaard gezet voor aluminium frames en daarmee in talrijke test zelfs carbon frames de maat genomen (“Test winner”, TOUR 05/13). Het nieuwste familielid, Inflite AL, draagt deze succesvolle genen en voorziet daarom in alle eigenschappen die nodig zijn voor een eersteklas cyclocrosser. Het hoogkwalitatieve aluminium frame weegt slechts 1480 gram, desalniettemin zeer robuust. De lichte, slanke Maximus Seattube en het pressfit bottombracket garanderen optimale stijfheidswaarden rond het hele traphuis en dus een zeer efficiënte acceleratie. Volledig nieuw is de One One Four SL Disc Fork met een taps toelopende balhoofdbuis en Postmount schijfremmen.

De vork biedt nauwkeurig stuurgedrag en is een ideale mix van stijfheid en comfort. Samen met de VCLS Post 2.0 bladveer zadelpenconstructie ben je verzekerd van veel comfort. Zelfs op het moeilijkste terrein boekt deze fiets de beste prestaties: de wijde verbinding tussen de achterbrugpoten voorziet in veel ruimte voor de banden en voorkomt ophoping van zand en modder, evenals de netjes weggewerkte versnellingskabels. Op de uitstekende remkracht en hoge stabiliteit van de 160 mm schijfremmen kan in elke situatie vertrouwd worden. De winterstop is verleden tijd – de Inflite AL is geschikt voor ieder seizoen en alle omstandigheden.

Modellen

Inflite AL 9.0 € 1.699

Inflite AL 8.0 € 1.399

Inflite AL 8.0 S € 1.299

One One Four SL Disc voorvork

De One One FourSL Disc voorvork op de Inflite AL is met zijn conische balhoofdbuis, schijfremnokken en veel “mud clearance” volledig nieuw ontwikkeld. Deze hoogwaardige carbon voorvork met aluminium uitvaleinden stuurt nauwkeurig en biedt de optimale combinatie van stijfheid en comfort voor cyclocrossgebruik.

Asymetrische VCLS-achtervork

De dunne en lichte staande achtervork verbetert de schokdempende eigenschappen van het frame aanzienlijk bij een onveranderd hoge zijwaartse stijfheid. Zo worden schokken van de ondergrond duidelijk minder voelbaar en hoeft de rijder minder spierkracht te gebruiken voor het opvangen van trillingen. Een andere bijzonderheid van de VCLS-Stays is de gepatenteerde, asymetrische constructie, waarmee enerzijds de maximale remkracht kan worden benut, en anderzijds een gewichtsvoordeel wordt bereikt.

Maximus Seattube

De derde generatie Maximus Seattube valt iets slanker uit in vergelijking met zijn voorganger. Doordat het Press-Fit trapashuis al behoorlijk stijf is, konden we de doorsnede van de breed gebouwde liggende achtervork iets reduceren. Zo draagt de zitbuis nog iets meer bij aan het comfort van het achterframe in verticale richting.

Canyon F8 technologie voor cyclocross

Om de optimale combinatie van stabiliteit, een laag gewicht en hoge stijfheid te bereiken, passen we bij de gloednieuwe Inflite AL een zeer hoogwaardige aluminiumlegering toe. De uitstekende mechanische eigenschappen van dit materiaal staan garant voor de stabiliteit van het nieuwe frame. Een bijzonder kenmerk van deze nieuwe cyclocrosser is de bovenbuis, die op het achterste gedeelte is afgevlakt. Zo kan de fiets op looppassages comfortabel op de schouder worden gedragen.