Unfortunately, we do not ship to your country.

Onze servicedesk is vandaag vanaf 09:00 uur bereikbaar. Je kunt ons bereiken op 030 888 1415 of stuur ons een e-mail
Moeilijkheid: eenvoudig
Deze ingrepen zijn eenvoudig voor iedereen met interesse in fietsen. Voor deze workshop heb je geen gereedschap nodig, of slechts een inbussleutel, tangetje of schroevendraaier. In deze categorie vind je vooral hoe je aanpassingen moet doen op je fiets.
Print artikel

Inzetbereik van mountainbikes

english version (original)

Voor elke toepassing is er wel een Canyon-mountainbike die voor u geschikt is. Hieronder vindt u enkele tips om uw ideale fiets te vinden:

Cross Country-Race

Canyon-fietsen in deze groep zijn: Grand Canyon, Nerve AL, Nerve CF, Lux CF

Wilt u snel kunnen veldrennen? In dat geval vindt u in deze groep fietsen wat u zoekt. Extreme beenkracht is al wat u nodig hebt op deze fietsen om over paden en veldparcours te flitsen. De fietsen zijn zo licht mogelijk gemaakt en hebben minder veerweg dan bij de fietsen in de andere MTB-categorieën. De renner zit in wedstrijdhouding en ietwat uitgerekt op de fiets. Veldfietsen bieden bergop een uitstekende krachtoverbrenging. Bij snelle afdalingen moet de renner met deze fiets echter over bijzondere vaardigheden beschikken. Fietsen in deze categorie zijn meestal hardtails. Zij hebben geen achtervering. De fiets wordt hierdoor lichter, maar het achterwiel kan op extreem hobbelige veldwegen sneller het contact met de grond verliezen. Dit leidt tot krachtverlies.

Marathon / Race

Canyon-fietsen in deze groep zijn: Nerve, Grand Canyon, Lux CF

U wilt wedstrijdrijden met enkele toezeggingen op het gebied van comfort? Dan bent u op zoek naar een marathonfiets. De fietsen in deze categorie zijn vrij licht, hebben vering vooraan en achteraan en bieden een meer ontspannen houding op de fiets dan de racemachines in de veldracecategorie. Ideaal op niet al te ruw terrein. Zij zijn echter niet geschikt voor gebruik in bikeparks of op extreem ruw terrein. Liefhebbers van lange ritten zullen de fietsen in deze categorie op prijs stellen, omdat zij een uitstekende combinatie van goede klimeigenschappen en aanvaardbare afdalingsmogelijkheden bieden.

Cross Country / All-Mountain-Bikes

Canyon-fietsen in deze groep zijn: Nerve AL, Spectral

Wilt u een evenwichtige fiets waarop u gezwind bergop en als een pijl bergaf kunt rijden? Rijdt u vaak op geïmproviseerde paden? Maakt u graag lange en ontspannende ritten? Als u op al deze vragen positief antwoordt, dan is een 'all-mountainbike' de beste keuze voor u. De fietsen in deze categorie hebben vering vooraan en achteraan, bieden een ontspannen fietshouding en zijn toch nog vrij licht. Zij zijn dus ideaal voor lange en ontspannende ritten. De besturing verloopt vlotjes. Bergaf houdt u de fiets gemakkelijk onder controle en bij het klimwerk helpt het vrij lage gewicht u om de zwaartekracht de baas te kunnen.

Enduro / Freeride

Canyon-fietsen in deze groep zijn: Strive AL, Torque ES, Torque DHX

Rijdt u liever bergaf dan bergop? Wilt u wat reserve op de vering voor wanneer u enkele meters ver moet springen? Dan is de Enduro-fiets precies wat u zoekt. Met deze fietsen ligt de nadruk op afdalingen langs moeilijke paden, neerwaartse sprongen en lange afdalingen. Voor optimale controle zit de renner recht op de fiets en is het stuur extra breed. Door het omvangrijke frame, de grote componenten en de zeer grote veerwegreserves ligt het gewicht iets hoger dan bij fietsen in andere categorieën. U kunt er dus ook bergop mee rijden en lange ritten mee maken, maar u moet dan wel bijzonder fit zijn.

Freeride

Canyon-fietsen in deze groep zijn: Torque DHX

Wilt u overal kunnen fietsen? Bent u op zoek naar een fiets die alles kan, in combinatie met zoveel mogelijk veerweg? U rijdt niet zo graag bergop, maar volgt gewoon graag de troep bij lange afdalingen? Dan raden we u een freerider aan. Deze fietsen kunnen vrijwel alles, zowel in het bikepark als op afgesloten paden als in de vrije natuur. De extreem rechte fietshouding en het grotere totaalgewicht maken lange ritten of klimwerk echter veel moeilijker. In ruil krijgt u optimale controle over de fiets bij afdalingen of bij het showen van uw stijl in het bikepark.


Canyon streeft voortdurend naar behoud van kwaliteit en nauwkeurigheid van de informatie die zich bevindt in het Technical Support Center. Reparaties of aanpassingen die je aan je eigen fiets doet zijn volledig op eigen risico. Als je twijfelt over wat te doen, kun je het beste contact op nemen met het Canyon Servicecentrum. Canyon geeft geen garantie en accepteert geen aansprakelijkheid voor de informatie die zich bevindt in het Technical Support Center.


Was dit artikel nuttig?Janee

Pure Cycling.