CANYON - Pure Cycling
DEUTSCH INTERNATIONAL UNITED KINGDOM FRANCAIS NEDERLANDS ESPAÑOL PORTUGUÊS ITALIANO DANSK SVENSKA ČESKO SLOVENSKO
CANYON - Pure Cycling
WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

Nano tubes zijn 100 maal meer verdicht dan hoog-vast staal en tot wel 20 meer verdicht dan normale koolstofvezels. Wetenschappelijk onderzoek is Teamwork. Daarom werkt Canyon met wetenschappelijke netwerken bij gerenommeerde instituten en ondernemingen aan de ontwikkeling van nieuwe werkstoffen, nieuwe testmethodes en productie processen. Een wetenschappelijk thema is het gebruik van Carbon Nano tubes of kortweg CNT in lichtbouw structuren.

Canyon is lid van de door het Ministerie van Ontwikkeling en Wetenschap te Duitsland gesubsidieerde innovatie alliantie Inno CNT, waarin ongeveer 80 partners uit het bedrijfsleven en wetenschap in 18 projecten aan pre competitieve ontwikkeling van CNT samenwerken. Terwijl normale Carbon vezels een diameter van enkele micro-( lees miljoenste) meter waardes hebben, halen de nieuwe werkstoffen slechts enkele Nano ( lees miljardste) meter waardes

Binnen de deel projecten worden de gebruiksmogelijkheden van CNT vanaf de productie tot het kant en klare bouwmateriaal onderzocht. De wetenschappelijke alliantie Inno.CNT is een puur fundamenteel onderzoek. Doel van ons deelproject CarboRoad is het tot stand brengen van de eerste onderdelen met Carbon Nano tubes te produceren.

"Tot het effectief toepassen in fiets onderdelen zullen zeker nog vele jaren voorbijgaan, maar wij blijven alert. Tenslotte is Nano technologie een der sleutel technologieën van de 21ste eeuw en zal ons op veel terreinen zoals grondstof, oppervlaktes en functie integratie volledig nieuwe mogelijkheden openen".

(Dr. Michael Kaiser)