Unfortunately, we do not ship to your country.

Se till vilka länder vi sänder

Kontakta vårt servicenummer. Vi har öppet vardagar till 15:00: 0767 - 650 596

Grand Canyon AL SLX 29

29“ regerar

Lätt, högpresterande och billig. Canyon sticker ut.

En aluminiumram i världsklass, innovativa detaljlösningar och överlägsen vridstyvhet - Grand Canyon AL SLX har allt som en modern hardtail ska ha. Geometrin är optimerad för de stora hjulen, kort hjulbas ger en lätthanterlig cykel samtidigt som de stora hjulen ger stabilitet i höga farter. Ett kort styrrör hjälper till att få ner styrhöjden och på så sätt förbättra egenskaperna uppför ytterligare. Tack vare en lite brantare sadelvinkel sitter sadeln centralt och det är lätt att få ner mycket kraft i pedalerna både uppför och på platten. Det breda vevlagret i kombination med det patenterade Maximus-sadelröret bidrar till hög vridstyvhet.

Bakhjulet hålls fast av en genomgående axel som styvar upp baktriangeln samtidigt som den garanterar en perfekt placering av bakhjulet och exaktare växlingar. Alla utväxlingar är anpassade till de stora hjulen, cykeln passar lika bra för tekniska klättringar som snabba lättrullade långlopp. I storlek XS har cykeln 27,5 tum stora hjul istället för 29. Den helt nydesignade ramen och utrustningen är perfekt för cyklister som behöver en cykel i minsta storleken.

modeller

Grand Canyon AL SLX 9.9 1.699 €

Grand Canyon AL SLX 8.9 1.399 €

Grand Canyon AL SLX 7.9 W 1.199 €

Grand Canyon AL SLX 7.9 1.149 €

Grand Canyon AL SLX 29

HYDROFORMING DESIGN

Organiska rörformer ökar stabiliteten, vilket har en positiv effekt på ramens vridstyvhet. Utöver detta så har rörens vridstyvhet ökats, vilket gör yttre ramförstärkningar överflödiga.

INTERN VAJERDRAGNING

Ett stilrent utseende och ett bra skydd från smuts - internt dragna vajrar från Canyon.

MAXIMUS SEATTUBE

Det patenterade sadelröret Maximus Seattube ger en extremt vridstyv baktriangel tack vare de stora kontaktytorna mellan sadelröret och vevlagerhuset.

X12 stickaxel

Vridstyvheten regerar. Det gäller inte bara ramen, utan också hjulaxlarna. Genom att använda de styva X12-axlarna så förbättras körupplevelsen märkvärt. 29ers i aluminium drar verkligen nytta av detta.