Unfortunately, we do not ship to your country.

Se till vilka länder vi sänder

Vårt servicenter öppnar idag kl 09:00. Du kan nå oss på 0767 - 650 596 eller skicka oss epost.

Nerve CF

Perfekt för stigen, fjällturen och långloppet

MountainBIKE Testsieger

Enastående- Testvinnare

bike

Den bästa cykeln för Transalp

Vélo Tout Terrain

Canyon bevisar här att 26 tum fortfarande är ett ypperligt val.

Kadens

Rolig, allt på cykeln är av toppklass

"Överlägsen - testvinnare! Helt klart bäst!" Kort efter lanseringen dominerade Canyon Nerve CF tester i världsledande cykeltidningar. Journalisterna var lyriska. Men det var inte bara i tester cykeln hyllades, även designvärlden gillade vad de såg och Nerve CF belönades under första året med fler stora designpriser, bland annat från red dot, IF Design award och Good Design. Hjärtat i den 1900 gram lätta ramen är baktriangeln som är gjord i ett stycke utan ledpunkter. Istället har den "Flex Pivot Seat Stays" ett sadelstag som flexar istället för en ledpunkt nere vid navet - lika enkelt som genialt.

Med hjälp av avancerad kolfiberteknik kan man styra exakt hur sadelstagen ska flexa, därför är de vridstyva i ena riktningen men mjuka åt det andra hållet. Genom att ta bort en ledpunkt minskar behovet av underhåll och sänker vikten. Dämparen tillsammans med ramkonstruktionen gör cykeln effektiv uppför och i spurter samtidigt som de 120 millimetrarna fjädringsväg håller en hög kvalitet och tillåter hög fart utför. För att lätt kunna anpassa sadelhöjden till all sorts cykling är alla modeller av Nerve CF utrustade med en Rock Shox Reverb Stealth, det går alltså att snabbt höja och sänka sadeln med ett reglage på styret.

modeller

Nerve CF 9.0 LTD 3.599 €

Nerve CF 9.0 2.999 €

Nerve CF 8.0 2.499 €

Flex Pivot

Sadelstagen består av en integrerad och flexibel kolfiberkonstruktion. Det innebär att det flexar bitvis när det komprimeras. Flexet på 3,5° är minimalt. Borta är pivåpunkterna på kedjestagen. Resultatet är reducerad vikt och mindre slitage.

Aluminiumbrygga med flytande upphängning

Dämparens lägre bultfästet är inte fastskruvat i ramen, utan rör sig i fas med baktriangeln när kedjestagen flexar. Justeringen av hävarmslängden för de övre och undre bultfästena gjorde det möjligt att optimera de kinematiska egenskaperna, samtidigt som materialet används så effektivt som möjligt

Baktriangel i ett stycke

Hela baktriangeln är tillverkad av ett helt stycke kolfiber utan skarvar eller pivåpunkter. Det gör den extremt styv och samtidigt väldigt lätt. Utöver detta så ger det cykeln en unik design.

Intern bromsslangsdragning för stealth – tätbar öppning i underröret

Det hydraliska bromsslangarna på Reverb Stealth-sadelstolpen dras internt i ramen. Det gör att det inte längre behövs en onsygg böj på slangen. För att kapa vikt så kan rördragningen och ingångskopplingen framtill plockas bort helt, vilket passar minimalister som inte vill ha en vario-sadelstolpe. Ramen ger ett väldigt rent intryck, både med och utan Reverb Stealth.