Unfortunately, we do not ship to your country.

Se till vilka länder vi sänder

Vårt servicecenter öppnar igen imorgon kl 09:00. Skicka gärna ett mail.

Spectral AL 29

Förstklassigt allround

Spectral AL 29 är bra på allt, en fröjd för ögat och en riktig dräpare på stigen. 130 millimeter slaglängd och 29 tum stora hjul gör att du får massor av fart med dig genom stöket. Kombinationen gör också att du kan hålla hög fart utför, de stora hjulen skapar stabilitet. Den helt nyutvecklade ramen kombinerar en stilren design med innovativa lösningar, kompromisslös funktion och modern geometri. Ett lågt placerat vevlagerhus gör aktiv cykling lättare i kombination med de relativt korta kedjestagen. Sadelvinkeln på 74 grader gör klättringarna till ett nöje.

Den förfinade och okomplicerade enkelheten är ytterligare ett kännetecken på Spectral Al 29. Sadelstagen och toppröret ser ut att flyta ihop och aluminiumramen ser ut att vara fräst ur ett stycke aluminium. Smarta detaljer som det integrerade kedjestagsskyddet, det koniska styrröret, den genomgående bakaxeln och massor av annat nytt som placerar cykeln i framkant av utvecklingen. Allroundegenskaper, balanserad sittställning och precisa åkegenskaper - Spectral AL 29 ger dig allt du kan önska dig till skogsäventyret.

modeller

Spectral AL 9.9 EX 3.399 €

Spectral AL 9.9 SL 3.699 €

Spectral AL 8.9 2.899 €

Spectral AL 7.9 2.299 €

Spectral AL 6.9 1.999 €

TAPERED STEERER

En exakt styrning är en av de viktigaste parametrarna för bra åkegenskaper. Tack vare det koniska styrröret har vi kunnat bygga en vridstyv front som ger exakt de egenskaper stigcyklister är ute efter. Med ett koniskt rör på ram och gaffel får du en mer direkt känsla och bättre kontroll vid inbromsning och sväng.

ANTI-SQUAT-KINEMATIC

Tack vare lagrens placering i länkaget det så kallade anti squat kinematics motverkas kraftförluster. Det behövs därmed ingen låsning eller högt tryck i dämparen. Den bakre triangel funkerar känsligt, utan kraftförluster och ger ökad komfort och grepp.

Postmount standard

Tack vare att postmount är standard vid bakhjulet, utsätts skruvarna nu enbart för dragbelastning utan skjuvkrafter. Det gör hela cykeln säkrare. Aluminiumramen leder bort värmen effektivt vilket garanterar hög hållfasthet.

CANYON THROUGH AXLE

Canyons nyutvecklade genomgående axel ger Spectral max vridstyvhet tack vare en 12 millimeters axeldimension. Till skillnad från andra axelsystem vilar hjulet helt på ramen, det gör det enklare att ta loss och sätta tillbaka hjulet.