Unfortunately, we do not ship to your country.

Se till vilka länder vi sänder

Vårt servicecenter öppnar igen imorgon kl 09:00. Skicka gärna ett mail.

Spectral AL

Designad för kompromisslös allmountain

Spectral AL är vår version av en kompromisslös allmountain. Den helt nydesignade och högkvalitativa aluminiumramen med en slaglängd på hela 140 mm har massor av nya och beprövade tekniska lösningar som genomgående axlar, integrerat kedjestagsskydd, pressfitlager och flera unika lösningar. Spectral AL utmärker sig med sin smidighet i branta klättringar, sitt flyt på stigarna och tekniska utförskörningar. 27,5" hjulen utgör en härlig mix av lekfull smidighet och suveränt flyt i kombination med låg vikt.

Förfinad enkelhet, fokus på det essentiella - det var målet vid utvecklingen av Spectral AL. Den distinkta innovativa designen återspeglas i de rena skarpa konturerna som smälter samman de olika komponenterna till en enhet. Den ikoniska, distinkta ramsilhuetten hos Spectral AL formas av den rena linje som utgörs av överröret och bakstagen. Hoppa på, dra iväg och ha kul - upplev den nya Spectral AL nu.

modeller

Spectral AL 9.0 EX 3.099 €

Spectral AL 9.0 SL 3.499 €

Spectral AL 8.0 2.699 €

Spectral AL 7.0 2.199 €

Spectral AL 7.0 W 2.199 €

Spectral AL 6.0 1.999 €

TAPERED STEERER

En exakt styrning är en av de viktigaste parametrarna för bra åkegenskaper. Tack vare det koniska styrröret har vi kunnat bygga en vridstyv front som ger exakt de egenskaper stigcyklister är ute efter. Med ett koniskt rör på ram och gaffel får du en mer direkt känsla och bättre kontroll vid inbromsning och sväng.

Anti-Squat Kinematic

Den exakta placeringen av dämparlänkagets ledpunkter säkerställer att olika krafter neutraliserar varandra. På så sätt elimineras onödigt gung utan att dämpning tappar känslighet. Baktriangeln jobbar effektivt genom hela fjädringsvägen och du behåller kontrollen och komforten utan att du förlorar kraft.

Postmount standard

Tack vare att postmount är standard vid bakhjulet, utsätts skruvarna nu enbart för dragbelastning utan skjuvkrafter. Det gör hela cykeln säkrare. Aluminiumramen leder bort värmen effektivt vilket garanterar hög hållfasthet.

Canyon Through Axle

Canyons nyutvecklade genomgående axel ger Spectral max vridstyvhet tack vare en 12 millimeters axeldimension. Till skillnad från andra axelsystem vilar hjulet helt på ramen, det gör det enklare att ta loss och sätta tillbaka hjulet.