Unfortunately, we do not ship to your country.

Se till vilka länder vi sänder

Vårt servicecenter öppnar igen imorgon kl 09:00. Skicka gärna ett mail.

Strive AL

Downhill handlar om klättring

Downhill handlar om klättring. Strive har fantastisk potential för både touring och klättring utan att kompromissa med slaglängd eller prestanda som freeridecykel. Den unika organiska designen på ramen, skapad av hydroformade rör såväl som den lätta och vridstyva 270° Box ger Strive dess karakteristiska utseende. Cykelns låga tyngdpunkt och korta kedjestag ger en cykel optimerad för stigcykling och lekfull körning. Andra höjdpunkter är bakdämparens infästning och användandet av lätta X-12 genomgående axlar. Alla dessa delar bidrar till baktriangelns exceptionella styvhet. Strive-modellerna erbjuder det bästa av två världar och sann cykelglädje med sin perfekta kombination av egenskaper från både all-mountain och freeride.

Baktriangeln arbetar effektivt och dämpar både rejäla stötar och småvibrationer effektivt, mycket tack vare att dämparens infästning har nållager. Geometrin är optimerad för snabb stigcykling, med en lågt placerad tyngdpunkt blir cykeln även trygg när det går rejält snabbt utför. Korta kedjestag, flack styrvinkel och ett lågt vevparti är detaljer som gör att Strive är både lekfull i svängiga partier och pålitlig på branta, snabba banor med stora hopp. Som pricken över i sitter det en Rock Shox Reverb höj och sänkbar sadelstolpe på alla Strive, ett måste för ökad rörelsefrihet på cykeln och effektiv kraftöverföring när du måste trampa.

modeller

Strive AL 9.0 Team 3.599 €

Strive AL 8.0 Race 2.799 €

Strive AL 8.0 CH 2.499 €

Strive AL 8.0 2.499 €

Strive AL 7.0 2.199 €

HYDRO 14

270° BOX

Den lätta och vridstyva 270° BOX ger en optimerad responskurva för att möta kraven hos de mest kräsna enduorcyklister. BOX har initialt en linjär responskurva, vilket garanterar en responsiv prestanda. Kurvan blir mot slutet alltmer progressiv vilket förhindrar att dämparen bottnar i extremt tuff terräng och vid höga hopp. Den korta länkarmen ger den nödvändiga vridstyvheten. Dessutom har vi lyckats hålla ned vikten på hela systemem utan att på något sätt kompromissa med vridstyvheten. Dessutom blir tyngpunkten ännu lägre och cykeln därmed smidigare.

180mm Postmount

INTERN VAJERDRAGNING