Unfortunately, we do not ship to your country.

Se till vilka länder vi sänder

Vi är åter tillgängliga mndag 09:00. Skicka oss ett e-mail.

Inflite AL

Canyon goes Cross

road.cc

4 out of 5 stars.

Äntligen en cross från Canyon. Landsvägscykeln Ultimate AL har de senaste åren varit måttstocken när det gäller landsvägscyklar i aluminium. I flera tester har Ultimate AL vunnit över dyrare kolfibercyklar. Det är med teknik från Ultimate AL som vi har utvecklat vår nya cykelcross Inflite AL. Resultatet är en cross på absolut toppnivå med en ramvikt på lätta 1480 gram. Sadelröret är det beprövade Maximus seat tube som med bred anläggningsyta ansluter mot velagerhuset som är anpassade för Press Fit-vevlager. Allt detta leder till en vridstyv och spurtsnabb ram som med råge uppfyller de krav som sporten cykelcross ställer på en cykel.

Den helt nydesignade framgaffeln har ett koniskt styrrör och är anpassad för skivbroms. One One Four SL Disc är en trygg gaffel med utrymme för feta däck och en hel del lera. Tillsammans med den komfortabla sadelstolpen, en VCLS Post 2.0 och den avancerade ramen skapar gaffeln åkegenskaper som gör det möjligt att hålla hög fart I svår terräng. Den breda infästningen av kedjestagen gör att däcken går fria även när de är fulla med lera. Vajrarna ligger väl skyddade från lera inuti diagonalröret. Med skivbromsarnas lättkontrollerade kraft kan man stanna i alla lägen. Med en Inflite AL finns det inte längre något vinteruppehåll. Cykelsäsongen börjar på nyårsdagen och slutar på nyårsafton.

modeller

Inflite AL 9.0 1.699 €

Inflite AL 8.0 1.399 €

Inflite AL 8.0 S 1.299 €

One One Four SL Disc gaffel

Inflite AL har en helt ny och innovativ kolfibergaffel med fäste för skivbromsar, koniskt styrhuvud och gott om plats för breda däck. Denna exklusiva och precisa kolfibergaffel med gaffeländar i aluminium är en optimal mix av vridstyvhet och komfort, perfekt för cycloross.

Asymmetric VCLS Stays

De sofistikerade och lätta sadelstagen förbättrar ramen vibrationsdämpande egenskaper samtidigt som en hög lateral vridstyvhet bibehålls. Cyklisten blir inte störd av vibrationer från marken och behöver inte slösa kraft och energi på att filtrera vibrationer som överförs genom ramen. VCLS-stagen är dessutom tillverkade i en patenterad asymmetrisk design som ger maximal bromskraft samtidigt som de är viktbesparande.

Maximus Seattube

Tredje generationen Maximus Seattube har en något slankare form jämfört med tidigare versioner. Tvärsnittet på sadelrörets nedre del har minskats något tack vare den ökade vridstyvheten hos pressfitlagret då kontaktytan mot kedjestagen ökat. Sadelröret bidrar därmed i ännu högre utsträckning till den vertikala komforten hos baktriangeln.

Canyon F8 Technology för cykelcross.

För att uppnå den bästa möjliga kombinationen av slitstyrka, låg vikt och vridstyvhet är Inflite AL tillverkad av aluminium av högsta kvalitet. Detta premiummaterial garanterar stabiliteten hos den nya ramen. En speciell detalj hos denna nya cross är den något plattare delen på överröret där det ansluter mot sadelröret. Det gör att cykeln ligger perfekt mot cyklistens axel när den behöver bäras.