Unfortunately, we do not ship to your country.

Se till vilka länder vi sänder

Vårt servicenter öppnar idag kl 09:00. Du kan nå oss på 0767 - 650 596 eller skicka oss epost.

Svårighetsgrad: lätt
Dessa arbeten är enkla för den som är intresserad av cykling. För den här workshopen krävs inga speciella verktyg utan det räcker med standardverktyg som insexnycklar, tänger eller skruvmejslar. Här hittar du all information om hur du justerar din cykel.

Skriv ut artikel

Användningsområde mountainbikes

english version (original)

För varje typ av användning finns det en Canyon-mountainbike som passar för dina behov. Här kommer några tips som hjälper dig att hitta rätt cykel:

Cross Country-racing

Canyon-cyklar i denna grupp är: Grand Canyon, Nerve AL, Nerve CF, Lux CF

Vill du cykla snabbt genom terrängen? I så fall är detta den grupp cyklar som passar dig bäst. Dessa cyklar formligen skriker efter extrem benstyrka och kommer att ta dig blixtsnabbt längs stigar och vägar. Cyklarna är optimerade för maximal lätthet och har mindre dämpning än cyklar i andra MTB-kategorier. Cyklistens position på cykeln är tävlingsinriktad och något utsträckt. Terrängcyklar ger mycket bra kraftöverföring i uppförsbackar, men i branta nedförsbackar krävs stor skicklighet av cyklisten. Cyklar i denna kategori är ofta så kallade hardtails, vilket betyder att bakhjulet inte har någon dämpning. Detta gör cykeln mycket lättare, men bakhjulet tappar lättare kontakten med marken i extremt ojämn terräng, vilket leder till kraftförlust.

Maraton/racing

Canyon-cyklar i denna grupp är: Nerve, Grand Canyon, Lux CF

Vill du köra tävlingsinriktat utan att kompromissa med komforten? Då passar en maratoncykel bäst för dig. Cyklarna i den här kategorin är relativt lätta, har fullständig dämpning och ger en mer avslappnad ställning på cykeln än racingcyklarna i kategorin cross country-racing. Dessa cyklar är också idealiska för cykling i medelsvår terräng. De passar dock inte för bergscykling eller extremt svårframkomlig terräng. Vana landsvägscyklister kommer att uppskatta cyklar i den här kategorin eftersom de har både bra backtagningsförmåga och acceptabla utförsfunktioner.

Terräng-/trailcyklar

Canyon-cyklar i denna grupp är: Nerve AL, Spectral

Vill du ha en välbalanserad cykel som du kan cykla snabbt med i både uppförs- och nedförsbackar? Cyklar du ofta bortom allfarvägarna? Tycker du om att ta långa och avkopplande cykelturer? Om du svarade ja på alla frågorna är en trailcykel det bästa valet för dig. Cyklar i denna kategori har fullständig dämpning och ger en avslappnad sittställning samtidigt som de är relativt lätta. Detta gör dem till det perfekta valet för långa och avkopplande cykelturer. Cykeln är bekväm och lätthanterlig. Nedför går det enkelt att hålla cykeln under kontroll och i uppförsbackarna får du hjälp av den relativt låga vikten att trotsa gravitationen.

Enduro/Freeride

Canyon-cyklar i denna grupp är: Canyon-cyklerne i denne gruppe er: Strive AL, Torque ES, Torque DHX

Föredrar du nedförsbackar framför uppförsbackar? Vill du ha lite marginal i dämpningen om du skulle vilja hoppa några meter? Då är en endurocykel precis vad du behöver. Med dessa cyklar ligger fokus på nedfärder på svåra stigar, i branter och längs långa nedförsbackar. För att kontrollen ska bli så bra som möjligt är sittställningen på cykeln upprätt och styret extra brett. Eftersom ram, komponenter och dämpare är kraftiga väger cykeln lite mer än cyklar i andra kategorier. Uppförscykling och krävande pass är möjliga, men de kräver mycket god fysik.

Freeride

Canyon-cyklar i denna grupp är: Torque DHX

Vill du cykla vart du vill? Vill du ha en cykel som klarar allt och tar dig så långt som möjligt? Tycker du inte så mycket om att cykla uppför, utan känner hellre flytet i långa nedåtsluttningar? Då rekommenderar vi att du skaffar en freerider-cykel. Dessa cyklar klarar praktiskt taget allt, oavsett om du kör bergscykling, är ute på otillgängliga stigar eller långt bortom allfarvägarna. Den extremt upprätta sittställningen och den större totalvikten gör långa turer och uppförsbackar mycket svårare. Allt detta ger dig optimal kontroll över cykeln i nedförsbackarna och när du visar vad du kan i mountainbikebanan.


Canyon jobbar hårt för att informationen här i teknisk support ska vara så korrekt och uppdaterad som möjligt. Dock sker alla reparationer som du gör själv på egen risk. Skulle du vara tveksam över något så ska du skicka in cykeln till oss eller en kvalificerad mekaniker/cykelverkstad. Canyon tar inget ansvar och ger ingen garanti på att informationen här i teknisk support är korrekt.


Hjälpte denna artikel dig?janej