Unfortunately, we do not ship to your country.

Se till vilka länder vi sänder

Kontakta vårt servicenummer. Vi har öppet vardagar till 15:00: 0767 - 650 596

VÄGEN MOT DOMINANS GÅR VIA SUPERB KOMFORTTEKNOLOGI

Vad är skillnaden mellan en bra ram och en fantastiska ram?
Båda är vridstyva och har fint driv, men en fantastisk ram minskar cyklistens muskelbelastning.

Vertical Comfort Lateral Stiffness

Denna förkortning har under många år stått för en enastående komfort hos Canyons ramar. Med VCLS-teknologin har vi kunnat reducera vibrationerna som når cyklisten till ett minimum, vilket därmed ger en signifikant avlastning av muskulaturen. Detta innebär en energibesparing som istället kan omvandlas till fart. För att denna energibesparing inte ska gå upp i rök har alla Canyons ramar med VCLS-teknologi en kompromisslös lateral vridstyvhet.

PRAKTISK FORSKNING FÖR ÖKAD KOMFORT

Komforten hos landsvägscyklar har under de senaste åren fått ökad uppmärksamhet. Vi har tillsammans med Institutet för Kompositmaterial (IVW) och Innovationsprogrammet för mediumstora företag arbetat inom detta område i flera år. Vibrationsdämpande egenskaperna hos landsvägsramar har undersökts i detalj. Tydliga komfortförbättringar har uppnåtts genom ett flertal samarbetsprojekt, bland annat ett som Förbundsdepartementet för Ekonomi och Teknik stöttade. En ny kvantitativ utvärderingsmetod för vibrations- och komfortnivåer är ett resultat av detta. Denna metod möjliggör insamlandet av data om vibrationskällor från fälttester med speciella mäthjul. Denna data gör det möjligt för oss att utveckla våra ramar ytterligare, vilket är något som varje Canyon-kund kan uppleva.

Med stöd från:

Illustrationen visar att stötar och slag påverkar ramar med VCLS-teknologi klart mindre än konventionella ramar. Den optimerade VCLS-ramdesignen minskar vertikala stötar vid sadelstolpen med så mycket som 50%. Detta innebär att cyklisten inte behöver offra lika mycket av sin styrka för att kompensera för detta. Ramen är väl förberedd för att möta alla typer av stötar tack vare den optimerade ramdesignen som Canyon har utvecklat. Tunna sadelstag och speciella VCLS-komponenter som gaffel och sadelstolpe gör sin del av jobbet. Ramen behåller samtidigt superb lateral styvhet som gör att cyklistens muskelkraft inte decimeras, utan ger högsta möjliga fart framåt!

CANYONS VCLS-TEKNOLOGI I FLERA FORMER

VCLS teknologin har under flera år testats framgångsrikt på våra tävlingscyklar. Teknologin finns i flera former på Canyons ramar, men också på våra enastående och effektivt dämpande delar som vi också utvecklar.

VCLS MODULE

Den perfekta länken i ramens centrum. De slanka rördimensionerna vid knutpunkten av överrör, sadelrör och sadelstag tillsammans med den speciella laminatkonfigurationen gör att VCLS-Modulen fungerar som ramens "komfortcentrum", samtidigt som en hög vridstyvhet bibehålls. Den här typen av ramdesign reducerar de vertikala stötarna genom sadelstolpen med upp till 50 %. Dessutom gör den unika designen att ett perfekt samspel med övriga VCLS-delar på ramen blir möjlig.

MAXIMUS SEATTUBE

Maximus Seattube – Maximal vevlagerstyvhet
Den ökade kontaktytan mellan patenterade Maximus Seattube och de överdimensionerade kedjestagen garanterar en enorm lateral vridstyvhet kring vevlagret och ger en effektiv överföring av cyklistens muskelkraft. Rören antar en plattare form närmare vevpartiet och de är dessutom mycket lätta.

Maximus Seattube har varit kärnan i vår kontinuerliga ramutveckling sedan 2005. Sedan dess har Maximus Seattube konsekvent utvecklats med hjälp av vår revolutionerande optimeringsalgoritm och är idag en funktionell helhet tillsammans med VCLS Module, VCLS Stays och VCLS Post.

VCLS STAYS Innovationer i den bakre triangeln

De förfinade och ultralätta sadelstagen förbättrar cykelns komfort på ett märkbart sätt utan att försämra vridstyvheten. Det är den karakteristiskt slanka designen som gör detta möjligt. Stag i aluminium förstärker den här effekten och på kolfiberramarna använder vi speciella fibrer i en unik laminatkonfiguration. Detta ger en direkt förbättring av cykelns komfort och förbättrar cyklistens prestation genom att muskulaturen avlastas.

VCLS BLADES

En enorm komfortfördel med One One Four SLX-gaffeln. Framgaffeln är en mycket viktig pusselbit hos alla premiumramar. Precis styrning, säkerhet och låg vikt är viktiga egenskaper för att få ut maximal prestanda. Vår egenutvecklade One One Four SLX-kolfibergaffel uppfyller alla dessa krav.

VCLS-bladen i gaffelns nedre del spar vikt och tar upp stötar från vägen. Gaffelkronans stora diameter garanterar en optimal belastningsfördelning och förhindrar samtidigt deformationer vid hårda spurter och undanmanövrar.

VCLS POST

Länken mellan cykel och cyklist. Cyklisten har tre kontaktpunkter med cykeln. Den känsligaste av dessa tre är sadeln. Ojämnt underlag på vägen eller i skogen skapar vibrationer som fortplantas till cyklisten via sadeln och skapar onödig muskelbelastning. Vi har som mål att bygga världens bästa cyklar, så därför nöjer vi oss inte med att bara införa VCLS-teknologi för våra ramar. Sadelstolpen med VCLS är det perfekta sammankopplingen mellan cykel och cyklist.

VCLS Post har redan gått igenom fem utvecklingsfaser sedan 2009 och ger upp till 50 % reduktion av värsta stötarnas intensitet, tack vare användningen av speciella kol- och basaltfiber. Detta har naturligtvis uppnåts utan att den laterala vridstyvhet och prestandan försämrats. Vi optimerar våra sadelstolpar för varje användningsområde. Aeroad CF är utrustad med en aerodynamiskt optimerad VCLS Aero Post, Ultimate CF/CF SLX och Ultimate AL har den klassiska VCLS Post och våra hardtail-mountainbikes är utrustade med VCLS Post med Monolink.

VCLS TEKNOLOGIN \NI PROFFSVÄRLDEN

VCLS-teknologin är välkonstruerad och effektiv och har klarat intensiva prov i UCI WorldTour. Kunskaperna vi får därifrån påverkar våra produkter, vilket ger fördelar för våra kunder. Mindre belastning på cyklisten ger mer kraft ner till underlaget, oavsett om det är asfalt, skogsstig eller tuff trail. Resultatet är mer Pure Cycling.