Unfortunately, we do not ship to your country.

see our shipping destinations

Onze servicedesk is vandaag vanaf 09:00 uur bereikbaar. Je kunt ons bereiken op 030 888 1415 of stuur ons een e-mail

THEMA'S
faq
 

Is er een Canyon dealer bij mij in de buurt?

Canyon verkoopt zijn fietsen direct en exclusief over de website, via de catalogus en in de showroom te Koblenz. Door deze directe verkoop kunnen wij de fietsen aanzienlijk goedkoper aanbieden, zonder compromis in kwaliteit of service te moeten aangaan. Onze geschoolde medewerkers en het PPS-Systeem zorgen voor een optimaal advies en framemaat aanpassing.

Hoe moet ik mij het proces van een onderhoudsbeurt voorstellen?

Om een onderhoudsbeurt aan te vragen kun je eenvoudig een serviceverzoek indienen. Deze vind je op de website onder het kopje 'Service'. Hier kun je het gewenste servicepakket aanvragen.
 
Zodra de onderhoudsbeurt is uitgevoerd nemen we contact met je op als je de fiets zelf afgegeven hebt of sturen wij de fiets op als je deze hebt toegezonden.
 
Blijkt tijdens deze onderhoudsbeurt dat er zaken niet in orde zijn of beschadigingen geconstateerd worden, welke kosten met zich meebrengen, zullen onze medewerkers contact met je opnemen.

Kan ik een Canyon fiets direct uit de showroom meenemen?

Alle Canyon fietsen worden na bestelling in onze afmontage afdeling opgebouwd, afgesteld en proef gereden. U ontvangt na binnenkomst van de bestelling een schriftelijke opdrachtbevestiging met de verwachte afleverweek. U kunt een Canyon dus niet direct uit de showroom meenemen.

Welke garantiebepalingen zijn van toepassing?

Langer dan de wettelijke termijn geven wij vrijwillig een garantie van in totaal 6 jaarop de frames en voorvorken van de race- en triatlon fietsen, alsook ook op Mountainbike frames (behalve lagers en schokbrekers). Onze garantie geldt vanaf factuurdatum en alleen voor de eerste eigenaar van de fiets. Beschadigingen aan de laklaag zijn hiervan uitgesloten. Wij behouden ons het recht voor om defecte frames of voorvorken te repareren of door een vergelijkbaar opvolgmodel te vervangen. Dit is de enige garantie aanspraak, verdere kosten zoals montage, transport etc. worden niet vergoed. Uitgesloten van garantie zijn schades door ondeskundig gebruik resp. niet conform de voorschriften toegepast gebruik, bijvoorbeeld verwaarlozing (ontbrekende zorg en onderhoud), valpartij, overbelasting alsook veranderingen aan het frame of de voorvork door op- of ombouw van aanvullende onderdelen. Bij sprongen of overbelasting van andere aard bestaat eveneens geen garantieaanspraak.
 
Op alle andere onderdelen bieden wij een twee jarige fabrikanten garantie.

Magura roept Durin Race voorvorken terug. Hoe ontvang ik mijn inruilvoorvork?

Magura roept enkele exemplaren uit de Durin Race voorvorken MD80R en MD100R terug. Durin Marathon en Durin SL varianten zijn in deze terugroep actie niet betrokken. Of uw model wel hiervoor in aanmerking komt kunt u hier controleren. Als uw voorvork genoteerd staat, wilt u dan a.u.b. niet meer op de fiets rijden. Het kan tot ernstige ongelukken leiden. Tijdens de terugroep actie zullen de buitenpoten vervangen worden. Daarna is de voorvork weer te gebruiken.
 
U kunt de voorvork óf direct naar Magura sturen:
 
Gustav Magenwirth GmbH & Co. KG
Stuttgarter Straße 48
D-72574 Bad Urach
 
óf u stuurt de complete fiets of de voorvork naar Canyon Benelux.
 
Voor verdere vragen staan wij graag ter beschikking.
 
Uw
Canyon Team
 

Welke hulpmiddelen heb ik nodig om mijn lichaamsmaten te bepalen?

U heeft voor het bepalen van de lichaamsmaten het volgende nodig: meetlint,waterpas, pen het liefst een helper.
 
BELANGRIJK!
U dient de metingen te doen zonder schoenen en het liefst met een fietsbroek aan. Laat u zich tijdens het meten assisteren. Zo worden de maten preciezer opgemeten.

Is er ook een bankrekeningnummer van Canyon in Nederland?

Op de factuur vind je doorgaans een Nederlands rekeningnummer als ook een Duits rekeningnummer.
Het is om het even welke je gebruikt voor je betaling, uiteindelijk komt het bedrag uit in Duitsland.
 
Het Nederlandse rekeningnummer is:
 
IBAN : NL16RABO0125959117
BIC/SWIFT : RABONL2U
 
Wilt u bij betalingen erop letten dat u uw klant- en ordernummer vermeldt, zodat de betaling ook gekoppeld kan worden aan uw gegevens?

Wanneer is er een wisseling van de stuurbreedte t.o.v. de gemonteerde stuurbreedte noodzakelijk of raadzaam?

Na ontvangst van uw lichaamsmaten controleren wij de daaruit voortvloeiende maten voor de betreffende fiets.
 
Uitgangspositie voor de juiste stuurbreedte is uw schouderbreedte. Na ontvangst van uw data controleren en vergelijken wij dit met de standaardwaardes van de Canyon specificaties.
 
Indien uw data afwijkt van de normale waardes, adviseren wij u het stuur te verwisselen en een andere stuurbreedte te nemen om de door u gewenste rijpositie te bereiken.
 
De kosten voor een stuur omwisseling bedragen 20 Euro
 
Onze medewerkers van het Service center staan voor u klaar om eventuele vragen of informatie hierover te beantwoorden.
 

Kan ik een Canyon fiets ook met een andere afmontage of kleur krijgen?

Alle Canyon fietsen kunnen wij uitsluitend in de afgebeelde kleuren en afmontage leveren.
 
Reeds in de herfst van het voorafgaande jaar besluiten wij, welke modellen met welke afmontage in het volgende seizoen aangeboden worden. De aantallen van alle modellen worden vastgelegd en dienovereenkomstig worden de componenten direct bij de betreffende fabrikanten besteld. Het prijsvoordeel dat hierdoor behaald wordt, wordt direct aan de klant doorgegeven. Derhalve zijn wijzigingen niet mogelijk.
 
Uitzonderingen hierop zijn wijzigen van cassette vertanding, stuurbreedte als ook stuurpen lengte, die wij tegen een kleine meerprijs graag voor je uitvoeren.

Waarom is er op mijn Ultimate CF/AL geen afdekkapje op het balhoofdstel?

De opening van de voorvorkschacht is bewust door ons gewenst.
Wij willen hiermee duidelijk maken, dat het door ons nieuw ontwikkelde Acros I-Lock balhoofdstel geen normaal sterretje in de voorvorkschacht nodig heeft. Dit benadrukt deze opening.
 
Een afdekkapje kunt u wel vanaf nu vinden in onze accessoire lijst.