Unfortunately, we do not ship to your country.

see our shipping destinations

Wij zijn vanaf maandag weer op 09:00 uur bereikbaar. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

OM DE HEL TE DOMINEREN, HEB JE VERDUIVELD \NGOEDE COMFORT TECHNOLOGIE NODIG

Wat onderscheidt een goed frame van een excellent frame?
Stijf zijn beide, aandrijving bieden zij ook. Maar het excellente frame ontlast de spieren van de rijder.

Vertical Comfort Lateral Stiffness

Deze afkorting staat reeds jaren voor de uitstekende comfort waardes van de Canyon frames. Met de VCLS Technologie is het ons gelukt het doorkomen van schokken voor de rijder te reduceren, zodat de spieren ontlast worden. De hiermee bespaarde lichaamsenergie kan zodoende omgezet worden in aandrijving. Opdat deze directe energieboost niet verdampt, bieden alle Canyon frames met VCLS Technologie compromisloos hoge laterale stijfheidswaarden.

PRAKTIJK ONDERZOEK VOOR MEER COMFORT

Het comfort bij racefietsen is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Wij hebben dit thema reeds enkele jaren geleden opgepakt en in samenwerking met het "Institut für Verbundwerkstoffe (IVW)" als ook met "zentralen Innovationsprogramm Mittelstand (ZIM)", zijn wij begonnen de dempingseigenschappen van race frames te onderzoeken. In talrijke samenwerkingsprojecten, o.a. gesubsidieerd door het "Bundesministerium für Wirtschaft und Technologie" , werden significante comfortverbeteringen behaald. Een hiervoor speciaal ontwikkelde methode ter kwantitatieve bewegings- en comfort beoordeling maakt het bijvoorbeeld mogelijk de optredende bewegingen door inzet van speciale meetfietsen onder reële omstandigheden meetwaardes te achterhalen. Deze gegevens maken doelgerichte doorontwikkeling van onze frames en onderdelen mogelijk, welke direct voelbaar zijn voor onze klanten.

Ondersteunt door:

In de grafiek is te zien, dat de schokken veroorzaakt door oneffenheden met de VCLS Technologie beduidend lager zijn, dan bij conventionele frames zonder VCLS Technologie. De VCLS geoptimaliseerde frame constructies verminderen verticale schokken aan de zadelpen tot wel 50%. Dit betekent dat de rijder minder schokken moet opvangen door middel van zijn spieren. Dankzij de eigen geoptimaliseerde frame technologie van Canyon, de dunne staande achterbrug en de speciale VCLS componenten zoals voorvork en zadelpen, absorbeert het frame de oneffenheden die op de straat zijn. Daarbij blijft het frame toch nog extreem zij stijf en zet het de spierkracht van de rijder 1:1 om in vooraandrijving.

CANYON BIKES BIEDEN \NVCLS TECHNOLOGIE \NIN VEEL DETAILS

De VCLS Technologie, die reeds jarenlang tijdens wedstrijden getest is, vindt u in diverse vormen in de Canyon frames alsook in diverse onderdelen terug. Want wij bouwen voortreffelijke en effectieve rijwiel gedeeltes en niet alleen maar frames.

VCLS MODULE

De perfecte verbinding in het centrum van het frame. Door een geringe buisdoorsnee bij het knooppunt van bovenbuis, zitbuis en staande achterbrug als ook een speciale laminaat configuratie van onze carbon frames in dit gebied, heeft de VCLS Module hier de rol van "comfort control centre" van het frame bij blijvend hoge zijstijfheid. Deze vorm van frame constructie verminderd verticale schokken aan de zadelpen al met tot wel 50%. Ook wordt alleen door deze bijzondere constructie de perfecte samenwerking van alle andere VCLS componenten aan het frame mogelijk.

MAXIMUS SEATTUBE

Hoogste trapas stijfheid
Het grote contactoppervlak van de gepatenteerde Maximus Seattube en de oversized liggende achterbrug zorgen voor een enorme laterale stijfheid in het trapasgebied en voor een efficiënte krachtoverbrenging van de trapenergie. Door deze bijzondere, in richting trapas afgevlakte vorm, is het bijzonder licht.

Reeds vanaf 2005 is de Maximus Seattube een kernelement in onze frame ontwikkeling. Sindsdien werd het continu met behulp van ons evolutionaire optimalisering algoritme verbeterd en vormt het nu een functionele eenheid met de VCLS Module, de VCLS Stays en de VCLS Post.

VCLS STAYS Innovatie aan de achterbrug

De ultralichte staande achterbrug verbetert effectief de dempingseigenschap van het frame, zonder de zijstijfheid te beïnvloeden. Verantwoordelijk hiervoor zijn bij zowel onze carbon als aluminium frames de geringe en karakteristieke buisdoorsnee. Aluminium Stays versterken dit effect door het materiaal, bij carbon Stays gebruiken we tevens speciale carbonvezels, die over een bijzondere laminaatconfiguratie gerangschikt worden. Dit werkt direct door op het zitcomfort van de rijder en beperkt de belasting op de spieren van de rijder.

VCLS BLADES

Meer comfort via de One One Four SLX voorvork. De voorvork is de belangrijkste finishing touche voor dit high performance frame. Stuur precisie en veiligheid bij minder gewicht en sterke comfortwaardes zijn de sleutels van deze fiets. Dat is ook wat onze zelf ontwikkelde One One Four SLX carbon voorvork bewerkstelligd.

De VCLS Blades aan de onderkant van de voorvork besparen gewicht en absorberen direct de schokken van de straat. De grote diameter aan de voorvorkkroon zorgt voor ideale belasting afvoer en verhinderd gelijktijdig de deformatie gedurende agressieve acceleraties en stuurmanoeuvres.

VCLS POST

De verbinding tussen fiets en rijder. De rijder maakt op drie gebieden contact met zijn fiets. De meest sensibele van deze contactpunten is het zadel. Oneffenheden op straat of in het terrein worden via het zadel overgedragen en belasten de spieren van de rijder. Daar wij ernaar streven, de perfecte fiets te bouwen, eindigt onze VCLS Technologie derhalve niet bij het frame. De VCLS zadelpen is de ideale tussenschakel tussen rijder en machine. De VCLS Post heeft sinds 2009 vijf evolutie treden doorlopen

en bereikt door inzet van speciale carbon- als ook basaltvezels, dempingswaarden, die de intensiteit van extreme schokken tot wel 50% kunnen reduceren.Dit alles bij blijvende zijstijfheid zodat de prestatie gelijk blijft. Voor elk inzetgebied zijn onze zadelpennen geoptimaliseerd. Zo doet in de Aeroad CF een aerodynamisch geoptimaliseerde VCLS Aero Post zadelpen zijn werk, in de Ultimate CF/CF SLX modellen als ook in de Ultimate AL wordt de klassieke VCLS Post ingezet en in onze hardtail mountainbikes wordt de VCLS Post met Monolink gebruikt.

VCLS TECHNOLOGIE \NIN HET PROF CIRCUIT

De VCLS Technologie is uitgerijpt en geperfectioneerd, niet in de laatste plaats door intensieve testen in de UCI WorldTour. Aldaar opgedane ervaringen vloeien direct door naar onze producten en komen daardoor alle klanten te goede. Minder belasting, meer kracht op straat en in het terrein, meer Pure Cycling.