Unfortunately, we do not ship to your country.

see our shipping destinations

Wij zijn vandaag nog bereikbaar tot 17:00 uur via +31 308881415 (NL) – +32 1649 02 05 (BE/NL). Kijk hier voor veelgestelde vragen.

THEMA'S
faq
 

Maak ik kosten als ik een garantieclaim neerleg?

Als je een garantieclaim indient maak je geen verdere kosten. Alle kosten met betrekking tot de afhandeling zijn voor ons, van verzending tot montage.

Welke garantiebepalingen zijn van toepassing?

Langer dan de wettelijke termijn geven wij vrijwillig een garantie van in totaal 6 jaarop de frames en voorvorken van de race- en triatlon fietsen, alsook ook op Mountainbike frames (behalve lagers en schokbrekers). Onze garantie geldt vanaf factuurdatum en alleen voor de eerste eigenaar van de fiets. Beschadigingen aan de laklaag zijn hiervan uitgesloten. Wij behouden ons het recht voor om defecte frames of voorvorken te repareren of door een vergelijkbaar opvolgmodel te vervangen. Dit is de enige garantie aanspraak, verdere kosten zoals montage, transport etc. worden niet vergoed. Uitgesloten van garantie zijn schades door ondeskundig gebruik resp. niet conform de voorschriften toegepast gebruik, bijvoorbeeld verwaarlozing (ontbrekende zorg en onderhoud), valpartij, overbelasting alsook veranderingen aan het frame of de voorvork door op- of ombouw van aanvullende onderdelen. Bij sprongen of overbelasting van andere aard bestaat eveneens geen garantieaanspraak.
 
Op alle andere onderdelen bieden wij een twee jarige fabrikanten garantie.

Bij wie moet ik zijn voor reclamaties, garantie gevallen of reparaties?

Onze werkplaats helpt u graag. U kunt alle vragen, welke betrekking hebben op een garantie aanvraag of reparatie via onze servicelijn met onze medewerkers bespreken. Onze servicelijn is van Dinsdag tot Vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur , en op Zaterdag van 9.00 – 16.00 uur bereikbaar onder telefoonnummer: 0031(0) 45 5418939 of per fax: 0031 (0) 45 5428594. U kunt ons ook mailen onder benelux@canyon.com . Houdt u er a.u.b. rekening mee dat: Alleen na vooraf gemaakte afspraken met u, wij eventuele facturen van andere werkplaatsen dan de onze, kunnen accepteren. Gaarne Uw begrip hiervoor.

Hoe lang moet ik op mijn fiets wachten als het om een reparatie gaat?

Normaliter hebben garantie aanvragen en reparaties een looptijd van ongeveer 7-9 werkdagen. Tijdens het hoogseizoen, of wanneer er bepaalde onderdelen niet op voorraad zijn, kan dit weleens uitlopen.

Heb ik nog garantie op mijn frame als ik dit opnieuw heb laten overspuiten?

De garantie vervalt bij nieuw overspuiten, omdat wij geen invloed hebben op de aard van de lakering en de voorbereidende werkzaamheden welke hiermee gepaard gaan.

Kan ik garantie aanvragen van aanbouwdelen ook via mijn plaatselijke handelaar afhandelen?

Dit is mogelijk, voor zover uw handelaar bij u in de buurt deze service aanbiedt. Bij garantie aanvragen van aanbouwdelen zoals bv. Fox, Rockshox Magura of Manitou kunt u met de originele Canyon factuur naar uw handelaar gaan en aldaar het onderdeel ter garantie aanbieden. U kunt als alternatief de onderdelen ook aan ons laten toekomen, waarna wij het aanbieden aan de verschillende service centers van betreffende fabrikanten.

Zijn periodes van niet gebruik v.d. fiets (bv door ziekte) van invloed op de garantie- en/of serviceperiode?

De fabrikanten van de onderdelen laten met nadruk weten dat dit niet van toepassing is. Eventueel periodes van niet gebruik hebben geen invloed op een verlenging van de garantietijd. De garantietijd wordt berekend vanaf de afleverdatum van de fiets.
 
Bij de berekening van de Canyon garantie worden periodes van niet gebruik, welke in onze fabriek i.v.m. reparaties worden veroorzaakt wel toegevoegd. Deze periodes van niet gebruik vormen een uitzondering op de berekening van de garantieperiode.

Hoe lang is de garantie op verende voorvorken en dempers?

De fabrikanten bieden twee jaar garantie op dempers en verende voorvorken, mits binnen het eerste jaar een service beurt hieraan is uitgevoerd! Is dit niet gebeurd, dan kan dit reparatie kosten met zich meebrengen binnen de garantieperiode.
 
Prijzen op aanvraag
 
Attentie: Wilt u a.u.b. de door de fabrikant aanbevolen servicetijden aanhouden.-->
 

Hoelang is de garantie op de laklaag?

Voor de laklaag van de frames gelden de wettelijke waarborgtijd van twee jaar, uitgezonderd zijn beschadigingen door mechanische krachtinvloeden of chemische reinigingsmiddelen.