Zo haal jij het meeste uit je fiets met de Canyon App

De Canyon App biedt een gebruiksvriendelijke en persoonlijke ervaring die je in staat stelt het maximale uit je Canyon bike te halen. De app biedt toegang tot een reeks exclusieve content, met onder meer inspirerende verhalen van andere gepassioneerde fietsers, handige unboxing video’s, en hulp bij de montage en het onderhoud van je fiets.

Voor wie is de Canyon App bedoeld?

De app is in de eerste plaats bedoeld voor mensen met een Canyon fiets, maar iedereen kan hem downloaden en gebruiken. Een Canyon account is echter vereist om de meeste functies van de app te gebruiken, en sommige functies zijn niet beschikbaar tenzij je een Canyon fiets in je account hebt geregistreerd.

Welke voordelen biedt de Canyon App?

1. Gemakkelijk de specificaties en afmetingen van je fiets raadplegen in je digitale bike garage
2. Handige video’s en handleidingen die je helpen bij het uitpakken en monteren van je fiets
3. Je fiets in vorm houden met onze gemakkelijke onderhoudsgidsen
4. Je fiets met een gerust hart parkeren dankzij de geavanceerde diefstalbeveiliging en wereldwijde GPS tracking
5. Extra functies zullen de komende maanden en jaren worden toegevoegd

Aan de slag met de Canyon App

1. Download de Canyon App in de App Store of Google Play Store.
2. Gebruik je bestaande canyon.com account of maak een nieuwe aan door je persoonlijke gegevens in te voeren en een wachtwoord in te stellen.
3. Zodra je bent ingelogd, tik je op het tabblad "Bike Garage” en selecteer je "Fiets toevoegen".
4. Voer het serienummer van je fiets in of scan de QR-code die je doorgaans ter hoogte van de trapas op je frame terugvindt.
5. Volg de instructies op het scherm om te beginnen.

Zodra je fiets in de app staat, heb je toegang tot een reeks functies en raadpleeg je snel en gemakkelijk informatie over je fiets. Je vindt er onder andere schema's, handleidingen, afmetingen en onderdelen.

Extra informatie over het toevoegen van fietsen en compatibiliteit

Ik heb in het verleden een fiets bij Canyon gekocht - herkent de app mijn eerdere aankopen?

Ja, de app herkent elke Canyon fiets die je in het verleden hebt gekocht als je inlogt op de app met hetzelfde canyon.com account of deze toevoegt aan een nieuw account. Je hebt toegang tot alle informatie over je fiets. Je vindt er een overzicht van de originele onderdelen, geometrische diagrammen, setup gidsen, handleidingen en andere content binnen de app.

Is de app compatibel met alle Canyon fietsen?

De Canyon app is ontworpen om compatibel te zijn met alle Canyon fietsen. Momenteel bieden wij support content voor alle Canyon fietsen die vanaf 2020 werden uitgebracht. Sommige functies zijn mogelijk alleen beschikbaar voor bepaalde fietsmodellen. Om de app optimaal te kunnen gebruiken, raden we je aan om je Canyon fiets in je account te registreren. Zo heb je toegang tot alle functies en diensten die de app te bieden heeft. Als je compatibiliteitsproblemen ondervindt met de app, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zullen je bijstaan als je vragen hebt of aanvullende informatie geven die nodig is om je probleem op te lossen.

Ik heb een Canyon fiets van lang geleden. Zal de app deze herkennen?

De Canyon app zou oudere Canyon fietsen moeten kunnen herkennen zolang ze een serienummer hebben. Sommige app-functies zijn echter mogelijk niet beschikbaar voor modellen van vóór 2020.

Algemene informatie

Hoe veilig zijn mijn gegevens?

Canyon neemt gegevensbescherming zeer serieus en heeft diverse veiligheidsmaatregelen getroffen om je gegevens te beschermen. De app gebruikt encryptie om je gegevens te beschermen en voldoet aan alle relevante wetgeving inzake gegevensbescherming. Meer informatie vind je in het privacybeleid van de Canyon App.

Hoe vaak worden er updates uitgebracht?

Doorgaans worden er regelmatig app-updates uitgebracht om nieuwe functies te introduceren, bugs op te lossen en de prestaties te verbeteren. Het Canyon App team streeft ernaar om zo snel als nodig updates uit te brengen om ervoor te zorgen dat de app functioneel, veilig en compatibel blijft met de nieuwste besturingssystemen en apparaten. Je kunt ervoor zorgen dat je de nieuwste versie van de app hebt door te controleren op updates in de app store van je apparaat of door automatische updates in te schakelen.

Welke functies of diensten komen er in toekomstige versies?

In de toekomst zal de app verschillende functies activeren om je te helpen je fiets te beheren en te onderhouden, je ritten bij te houden, meldingen te ontvangen over de servicebehoeften van je fiets en toegang te krijgen tot support services wanneer je die nodig hebt. Je kunt ook feedback en suggesties geven voor functies die je graag in de app zou willen zien via de feedback widget in de app.

Kan ik aankopen doen via de app?

De Canyon app ondersteunt op dit moment geen aankopen van fietsen en/of accessoires. Je kunt echter wel een fietsverzekering in de app aankopen.

Kan ik iets op mijn fiets aanpassen via de app?

Via de Canyon app is het niet mogelijk om je fiets aan te passen, maar hij biedt wel een reeks functies om je te helpen bij het beheren en onderhouden van je fiets.

Je fiets traceren met de Canyon App

Welke fietsen kun je traceren via de app?

Momenteel is deze functie alleen beschikbaar voor de Spectral:ON van 2023.

Hoe werkt de trackingfunctie?

Het trackingsysteem houdt 24/7 de locatie van je fiets in de gaten. Het stuurt continu gegevens naar onze systemen wanneer de fiets wordt verplaatst, zodat je je fiets altijd en overal kunt lokaliseren. Deze continue dataverbinding maakt gebruik van vergelijkbare technologie die je ook in je smartphone vindt: om precies te zijn, gebruikt de Spectral:ON een 4G LTE dataverbinding om gegevens te verzenden. Als je deze bike tracking in de Canyon App activeert, wordt de locatie van de fiets in de app weergegeven met behulp van GPS-technologie.

De Canyon App heeft twee trackingmodi - je kunt de app volledige of essentiële toegang tot GPS-gegevens geven. Met volledige toegang deelt de fietssensor de GPS-locatie elke 30 seconden en terwijl de fiets beweegt. Met essentiële toegang deelt de sensor alleen informatie als de fiets beweegt. Bovendien deelt de sensor gegevens over de fiets, zoals het batterijniveau, de kilometerstand en de actieradius. De gedeelde GPS-locaties kunnen worden omgezet in een route.

Als je toestemming geeft voor het delen van je locatie in je app-machtigingen, tonen we je ook je eigen locatie ten opzichte van de locatie van je fiets, zodat je weet hoe ver je van je fiets verwijderd bent.

Het onderhouden van de dataverbinding tussen de app en de fiets brengt kosten met zich mee voor Canyon. Je kunt de trackingfunctie gratis gebruiken tot 12 maanden na aankoop van je fiets. Na deze periode heb je voor bepaalde functies een abonnement nodig. Je wordt ten minste 120 dagen van tevoren op de hoogte gesteld van eventuele kosten. Als je geen actie onderneemt, zal je abonnement verlopen.

Kan de tracking worden uitgeschakeld?

Je kunt het delen van locaties op elk moment uitschakelen via de app. Dit brengt het apparaat in een diepe slaapstand, zodat er geen nieuwe locatiegegevens worden verwerkt. Als je de sensor volledig wilt deactiveren en je fiets van deze service wilt verwijderen, neem dan hier contact op met Canyon.

Voegt de IoT-module gewicht toe aan de fiets?

De module weegt 173,8 gram.

Hoe maakt de IoT-module verbinding met de telefoon?

Het maakt gebruik van een mobiele verbinding tussen de telefoon van de gebruiker, Canyon en de backend systemen van derden.

Heeft de IoT-module een batterijvoeding?

De tracking op onze e-bikes wordt gevoed door de Drive Unit en de hoofdbatterij, die kan worden opgeladen. Het apparaat heeft ook een ingebouwde "buffer"-batterij om je te helpen je fiets te vinden, zelfs als de hoofdbatterij verwijderd of leeg is.

Zijn er regio's/locaties waar de tracking niet werkt (m.a.w. is er iets dat het signaal blokkeert?)

De tracking gebruikt zijn eigen mobiele verbinding - in het algemeen kun je zeggen dat als de GPS-verbinding van je telefoon werkt, de tracking dat ook doet. De volgende landen worden expliciet ondersteund: VS, Oostenrijk, Australië, België, Zwitserland, Tsjechië, Duitsland, Denemarken, Estland, Spanje, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Litouwen, Luxemburg, Letland, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Zweden, Slowakije.

Wat zijn de kosten van de trackingfunctie?

De beveiligingsfuncties van de Spectral:ON werken via abonnementen. De eerste 12 maanden zijn voor onze rekening. Daarna kun je ervoor kiezen het abonnement voort te zetten of de functies te deactiveren. We brengen je minstens 120 dagen van tevoren op de hoogte. Als je geen actie onderneemt, zal je abonnement verlopen.

Verzekering en andere gegevens

Is er een verzekeringsfunctie beschikbaar?

Ja, je kunt gemakkelijk een verzekering aankopen en al je verzekeringsgegevens en -documenten raadplegen in de Canyon App. Er is een korting voor fietsen met GPS. Deze varieert afhankelijk van het model.

Wat gebeurt er met mijn abonnement en de trackingfunctie als ik mijn fiets verkoop?

Als je je fiets verkoopt, kun je je fiets eenvoudig uit je Canyon App verwijderen, waardoor de trackingfunctie automatisch wordt gewist en aan een ander account kan worden gekoppeld.

Welke invloed heeft de trackingfunctie op de aanschaf van mijn leasefiets?

Je kunt je fiets via ons leaseprogramma aankopen en de trackingfunctie meteen activeren.

Download de Canyon app voor handige tips bij de montage, en meer
Content wordt geladen
Loading animation image