jun. 14, 2022 Canyon.com
jun. 14, 2022 Canyon.com

Sådan pakker du dine bikepacking-tasker

Sørg for, at dine bikepacking-tasker er pakket korrekt med hjælp fra vores nyttige guide.

Sådan pakker du dine bikepacking-tasker Sådan pakker du dine bikepacking-tasker

Pak dine tasker, vi skal på eventyr! Det er nogle gange lettere sagt end gjort, især hvis du aldrig har været på bikepacking før. Selv hvis du er mere erfaren, kan du altid finjustere din opsætning.

Bikepacking-tasker er fantastiske til cykelture, lette ture og løb. På mange måder giver de dig mulighed for at opleve en ren og fri måde at cykle på: Du kan medbringe alt det, du har brug for i et par dage på cyklen.

How to protect your Grizl and fit bikepacking bags

Guide til bikepacking-tasker

Den første forhindring, du skal overvinde, er at få de rigtige bikepacking-tasker til alt dit udstyr. En standardpakke til bikepacking-tasker omfatter normalt følgende tasker:

  • Sadeltaske
  • Styrtaske
  • Steltaske
  • Tilbehørstasker

Før vi kommer ind på de ting, vi anbefaler at putte i hver enkelt taske, skal du sikre dig, at taskerne passer til dit cykelstel.

Mål overrørets længde. Læg derefter flasker i flaskeholderne, og mål den tilgængelige plads under overrøret. Dette vil hjælpe, når du skal dimensionere steltasker og træffe beslutninger om, hvordan du skal transportere vand på din cykel.

Bikepacking-tasker (sommetider kaldet ‘packs’) findes i alle former, størrelser og specifikationer. Du kan vælge mellem vandtæt, superlet, ‘bolt-on’, velcro, selemontering… listen er lang. Der er noget for enhver smag.

Canyons bikepacking-tasker er designet med velcrostropper og ‘bolt-on’-montering. Vi mener, at dette giver en alsidig, brugervenlig og enkel opsætning for de fleste cykelryttere.

Hvad du skal pakke i din sadeltaske

De fleste cykelryttere bruger deres sadeltaske (ofte kaldet en sadel-rygsæk) til deres soveudstyr og andre tungere ting, som de sandsynligvis ikke får brug for ofte.

  • Sovepose
  • Sovemåtte
  • Nattøj (f.eks. en isoleret jakke)
  • Regntøj
Sådan pakker du dine bikepacking-tasker Sådan pakker du dine bikepacking-tasker

Pak de tungeste genstande mod bunden af posen. Dette forhindrer tasken i at svinge, når du kører. Hvis dine tasker ikke er vandtætte, kan du pakke din sovepose i en tør pose, hvis vejret ser ud til at blive surt.

Hvis du har en dropper-sadelpind på din cykel, så sørg for at din sadeltaske er kompatibel med den. Det sidste, du har brug for, er en ødelagt strop under en flere dage lang tur.

Hvad du skal pakke i din styrtaske

Styrtasker er et andet godt sted at opbevare sjældent brugte genstande. Vær opmærksom på vægten af styrtaske, da dette vil påvirke håndteringen af cyklen, især i terræn.

  • Sovepose
  • Nattøj
  • Madlavningsudstyr
Sådan pakker du dine bikepacking-tasker Sådan pakker du dine bikepacking-tasker

Styrtasker har som regel dobbeltsidet indgang. De er lidt sværere at åbne end andre tasker, fordi bremsegrebene og stængerne (hvis du kører med dem) er placeret tæt på hinanden. Derfor vil du være bedre stillet ved kun at åbne og lukke denne pose i starten og slutningen af dine dage.

Et telt er derfor perfekt til opbevaring i din styrtaske. Du behøver kun at række ud efter det, når dagen er omme, og det er pænt pakket væk fra alt andet i mellemtiden. Madlavningsudstyr eller aftensmåltider er også velegnede til at blive placeret i en styrtaske.

Det skal du pakke i din steltaske

Der er nem adgang til steltasker under din kørsel. Opbevar nyttige ting, som du sandsynligvis vil have brug for, med et øjebliks varsel i din steltaske.

  • Værktøj
  • Reservedele (f.eks. slanger, kvikled, reparationssæt til punktering)
  • Fødevarer
  • Batteripakke
  • Letvægtslag (f.eks. arm-varmere eller en jakke, der kan pakkes sammen)
Sådan pakker du dine bikepacking-tasker Sådan pakker du dine bikepacking-tasker

Tricket med steltasker er ikke at pakke dem så fulde, at de gnider mod dine knæ, mens du kører. Det kan tage lidt justering at få det til at være helt rigtigt, men det er det værd i sidste ende.

Passagerer med mindre stel kan være nødt til at overveje, om de har plads til en steltaske. Når dine vandflasker er inkluderet, kan pladsen være begrænset.

Ryttere med store stel vælger nogle gange at fylde steltasken med en vandblære. Det kan betyde, at du kan bære meget mere vand, hvilket betyder, at du ikke behøver at stoppe så ofte.

Andre cykeltasker

En sadeltaske, styrtaske og steltaske er de tre mest brugte tasker i bikepacking-verdenen. Der er dog en række ekstra ting, som du måske kan finde perfekte til din opsætning.

  • Overrørstaske: Fremragende til opbevaring af din telefon, små snacks og penge.
  • Frempindstaske: En cylindrisk taske, der kan bære mere mad eller en anden vandflaske.
  • Gaffeltasker: Hvis din cykel har burholdere på gaflen (som Canyon Grizl), kan du montere mere udstyr for at sikre, at du er endnu mere selvforsynende.
  • En musette, der kan pakkes sammen, er fantastisk til at løbe ind i supermarkedet og opbevare dine snacks til lidt senere på din rejse.
Sådan pakker du dine bikepacking-tasker Sådan pakker du dine bikepacking-tasker


Er en rygsæk god til bikepacking?

Rygsække er helt perfekte til bikepacking, hvis du ikke pakker dem alt for tunge. En tung oppakning på ryggen i dagevis ad gangen vil ikke gøre dig noget godt i det lange løb.

Tips til at pakke dine bikepacking-tasker

Hvordan du pakker bikepacking-tasker er helt op til dig selv. Det er personlige præferencer, og det, der fungerer for én rytter, fungerer muligvis ikke for dig.

Vi anbefaler, at du følger disse tre tips, når du pakker dine tasker:

  • Pak ikke for meget: Overvej nøje, om alle de ting, du tager med, er det hele værd. En tung cykel betyder en langsom tur.
  • Se efter letvægtsalternativer: Selvom du måske ikke behøver at gå så langt som at save din tandbørste over på midten for at opnå marginale gevinster (medmindre du deltager i et cykelløb!), kan du måske udskifte dit cykelsæt eller dine cykelkomponenter med dele der har lavere vægt.
  • Testkørsel: Tag din cykel fuldt lastet på en kort, lokal tur, før du giver dig i kast med eventyret. Hvis der er noget, der gnider, kniber eller irriterer dig, kan du ordne det, inden du tager af sted.

Kom så ud og fortab dig i naturen!

Bikepacking & cykeltasker

Indhold indlæses
Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, accepterer du vores Data Beskyttelses Statement .

Hjalp denne artikel?

Mange tak for din feedback

Relaterede Historier

maj 31, 2022
At planlægge en bikepackingrute indeholder en masse kort, sporviden og meget meget. Vi deler vores råd og gode tricks til en succesfuld bikepackingtur.
dec. 2, 2021
Hvad skal du tage med dig på et bikepacking-eventyr med overnatning? Læs vores liste over det udstyr du har brug for, før du tager ud i naturen.
sep. 9, 2021
Vores guide til de bedste bikepacking cykler vil hjælpe dig vælge den perfekte bikepacking opsætning.
maj 12, 2021
Bikepacking sikrer dig friheden til at cykel hvorend, du vil, modsat et tungere og mere traditionelt setup som ved touring.
Indhold indlæses
Loading animation image