Unfortunately, we do not ship to your country.

see our shipping destinations

Onze servicedesk is vandaag vanaf 09:00 uur bereikbaar. Je kunt ons bereiken op 030 888 1415 of stuur ons een e-mail

Spectral AL

Ontwikkeld voor veeleisende all-mountain uitdagingen

UpDown Magazine

Een fiets die net zo lekker rijdt als hij eruit ziet

De Spectral AL is het antwoord van Canyon op de hoge eisen van all-mountain gebruik. Het compleet nieuw ontworpen, hoogkwalitatieve aluminium frame met maarliefst 140 mm veerweg heeft een keur aan nieuwe en beproefde technische noviteiten als de 'Canyon Trough Axle', ingelegde chainstay bescherming, geïntegreerde pressfit lagers en een direct-mount achterderailleur. Vanwege zijn veelzijdigheid excelleert de Spectral AL op steile hellingen, ruige singletrails en technische afdalingen. De 27.5 inch wielen bieden een perfect balans tussen speelse wendbaarheid, ideale roleigenschappen en een laag gewicht.

'Refined simplicity' - aandacht voor de essentie. Dat was het vertrekpunt voor de ontwikkeling van de Spectral AL. Het onderscheidende, innovatieve design komt duidelijk naar voren in de heldere, scherpe contouren die de verschillende delen tot een goed samengaand geheel maken. Het ontwerp van het traphuis en de achterbrug maakt een soepel ogende verbinding met de bovenbuis en creëert een iconisch en zeer markant silhouette van de Spectral AL. Bereid je voor, ga zitten en geniet - beleef de nieuwe Spectral AL nu.

Modellen

Spectral AL 9.0 EX € 3.099

Spectral AL 9.0 SL € 3.499

Spectral AL 8.0 € 2.699

Spectral AL 7.0 € 2.199

Spectral AL 7.0 W € 2.199

Spectral AL 6.0 € 1.999

TAPERED STEERER

Nauwkeurig stuurgedrag is een van de belangrijkste parameters voor een fiets. Dankzij het kegelvormige balhoofd is deze geschikt voor de montage van vorken met conische vorkbuizen. Deze bieden een directer gevoel vooraan tijdens het remmen en sturen.

Anti-Squat Kinematic

Het speciale ontwerp van de kinematische verbindingen en hefbomen zorgt ervoor dat verschillende krachten elkaar opheffen. Dit voorkomt inveren bij krachten van bovenaf, zonder dat het de demping negatief beinvloedt. De achterbrug werkt responsief zonder krachtsverlies en biedt tegelijk veel comfort en tractie.

Postmount standard

Dankzij de standaard gemonteerde PostMount bevestiging aan het achterwiel worden de bouten uitsluitend aan een trekbelasting en niet aan een buigbelasting blootgesteld. Dit maakt een hogere veiligheid van de verbinding mogelijk. Het aluminium frame leidt de ontstane warmte via het achterframe af. Dit garandeert een hoge standvastheid van de rem.

Canyon Through Axle

Het nieuwe Canyon steekas systeem levert maximale stijfheid voor het achterwiel met een 12 mm steekas. Vergeleken met andere systemen is het achterwiel volledig gemonteerd in de uitval, waardoor het wiel nog sneller en eenvoudiger gezet en verwijderd kan worden.