Unfortunately, we do not ship to your country.

Vårt servicecenter öppnar igen imorgon kl 09:00. Skicka gärna ett mail.

Roadlite AL

En testvinnare till ett lågt pris

Tour

Den bästa cykeln för under €1000.

Testvinnare i Landevei

L'ACHETEUR CYCLISTE

Canyon har fantastiska idéer

velo.se

Svårslaget prisvärde

"Den fantastiska ramen och utrustningsdetaljerna innebär komfort, detta samtidigt som trygga åkegenskaper och inbyggd cykelglädje inspirerar nybörjare. Cykeln håller toppklass, den är överlägsen!" Testcyklisterna på tidningen Roadbike hyllar Canyon Roadlite (06/2013).
Till 2014 har succécykeln Roadlite fått sig en ansiktslyftning. Gaffeln är utbytt mot den 350 gram lätta One One Eight SL. Med hög vridstyvhet och god komfort bidrar gaffeln till att ytterligare förbättra cykelns åkegenskaper. De raka rena linjerna ger cykeln ett sportigt utseende. Med en till användningsområdet perfekt anpassad geometri blir Roadlite en komfortabel och sportig cykel som lämpar sig bra för motionslopp och långa träningsrundor. På alla modeller i Roadlite-serien sitter en VCLS-sadelstolpe, detta för att ytterligare höja komfortnivån.

Den unika sadelstolpen är konstruerad med en av Canyon utvecklad kolfiberteknik som ger stolpen pålitliga stötdämpande egenskaper som i sin tur bidrar till cykelns höga komfort. Komponentvalet är väl anpassat till det tänkta användningsområdet med pålitliga delar från de största tillverkarna. Med en skön sittställning och tack vare cykelns stötdämpande egenskaper orkar man cykla längre, perfekt runt Vättern eller på andra motionslopp. Med en Roadlite kan fler få njuta av den sportiga Canyonkänslan.

modeller

Roadlite AL 7.0 1.199 €

Roadlite AL 7.0 TEAM 1.199 €

Roadlite AL 6.0 SL 899 €

Roadlite AL 6.0 CH 899 €

Roadlite AL 6.0 899 €

Roadlite AL Frameset 449 €

MAXIMUS SEATTUBE

Avsmalnad upptill, elliptisk vid botten och plan på ena sidan: Det patenterade Maximus sadelröret ger alla spurtare en maximalt vridstyv bakre ramtriangel tack vare en stor kontaktyta mot vevlagerhuset. Framväxeln monteras med lätthet tack vare den plana högersidan och det koniska röret som smalnar av mot toppen ger goda komfortegenskaper trots den extema vridstyvheten. Komfort och stabilitet under spurter - det är dessa två enastående egenskaper som förenar varje cykel från Canyon.

ONE ONE EIGHT CF KOLFIBERGAFFEL

Det är framför allt vid gaffeln som fördelarna med kolfibermaterialet kommer till full nytta. Kolfiber är ett lätt och vridstyvt material som gör cyklarna vridstyvare, men fortfarande flexibla om konstruktionen är välgenomtänkt. Det gör hela cykeln säkrare. Vid skapandet av nya gaffeln One One Eight CF så har vi dragit nytta av vår erfaranhet från tillverkandet av vår testvinnande gaffel One One Four SLX. Resultatet är en lätt och vridstyv gaffeln som passar de flesta styrstammarna på marknaden med sin diameter på 1 1/8". Kolfibergaffeln med ett styrrör i aluminium ger ideala styvhetsvärden och en responsiv styrning. Med en vikt på endast 520 g så bidrar den till att hålla cykelns vikt låg.

Pure Cycling.