Unfortunately, we do not ship to your country.

see our shipping destinations

Wij zijn vandaag nog bereikbaar tot 17:00 uur via +31 308881415 (NL) – +32 1649 02 05 (BE/NL). Kijk hier voor veelgestelde vragen.

Lux CF 29

Deze full suspension 29er is de perfecte marathon racebike

BIKE FREAK

Maakt verwachtingen helemaal waar

Fiets

Bizar snel

MountainBike Plus

No-nonsens marathonracing

Ondubbelzinning licht, efficiënt en wendbaar. De nieuwe Lux CF combineert het beste van de zeer succesvolle Grand Canyon CF SLX 29 marathonracer met de volcarbon Nerve CF en creëert hiermee de perfecte, volgeveerde 29 inch marathon racer. Het bijzondere aan het frame is de revolutionaire Flex Pivot carbon achterbrug, speciaal ontwikkeld voor een 100 mm veerweg en toch bijzondere klimmerskwaliteiten bezittend. De perfecte 29 inch full suspension marathonracer. In tegenstelling tot de Nerve CF is de demper direct in het frame gemonteerd, zonder extra nokjes. Dit bespaart gewicht en onderstreept het vloeiende frameontwerp.

Dankzij de uitstekende anti-squat kinematica vliegt de Lux CF omhoog zonder veel krachtsverlies, terwijl hij met gemak de afdaling voor zijn rekening neemt. De conische balhoofdbuis gekoppeld aan de bijzondere framebouw zorgt voor extra veel wendbaarheid en een veilig gevoel op snelle secties. Uitgerust met innovatieve Canyon features als het chainsuckplaatje, ingelegd in het carbon, en de gepatenteerde Impact Protection Unit (IPU) voor bescherming van je frame tegen een plotseling omklappend stuur bij een valpartij heb je alles wat nodig is voor een wedstrijd. Alle Lux CF zijn klaargemaakt voor integratie van een Vario zadelpen. 100% race, 100% luxe - zoals bewezen door Alban Lakata tijdens de Leadville 100 overwinning in een recordtijd.

Modellen

Lux CF 9.9 TEAM € 5.399

Lux CF 9.9 SL € 4.699

Lux CF 9.9 € 3.899

Lux CF 8.9 € 3.299

Lux CF 7.9 € 2.799

Lux CF 29 Frameset € 1.599

Lux CF 29

Impact Protection Unit (IPU)

Bij een valpartij voorkomt het opzetstukje dat het stuur niet zo ver uitslaat dat het je bovenbuis beschadigt. Het opzetstukje is bevestigd met twee holle schroeven. Deze zullen een gemiddelde impact opvangen, maar in een noodgeval breken ze af. Bij een serieuze val zal deze bescherming als kreukelzone fungeren, zodat het frame alleen wat krassen krijgt.

TAPERED STEERER

Zeer nauwkeurig stuurgedrag en top stijfheidswaarden. Gecombineerd met de juiste vork levert de oversized en kegelvormige balhoofdbuis nog meer stuurgemak en een veilig gevoel op snelle secties. De Lux CF volgt je stuurcommando's direct op en is de perfecte bike voor ambitieuze XC en marathonrijders.

FLEX PIVOT

De monococque gevormde Flex Pivot achterbrug gedraagt zich bij impact als een bladveer en neemt de rol van het achterscharnierpunt over. Het materiaal en het ontwerp van de achterbrug is in staat een buiging van 3,5° te maken, die normaal door het lager geabsorbeerd zou worden. De innovatieve Flex Pivot zorgt voor een lager gewicht en minder onderhoud zonder toe te geven aan prestaties, laterale stijfheid en duurzaamheid.

Geintegreerde demperbevestiging

De in het frame verwerkte demperbevestiging geeft de Lux CF een verbeterde kinematica, doordat de fiets nog minder inveert bij het klimmen. Tevens bespaart het gewicht.