Unfortunately, we do not ship to your country.

Se till vilka länder vi sänder

Vårt servicecenter öppnar igen imorgon kl 09:00. Skicka gärna ett mail.

Lux CF 29

Den perfekta tävlingscykeln för långlopp. Fulldämpad 29".

Vélo Vert

17.6/20

Riktigt prisvärd och rolig att cykla på.

Kompromisslöst lätt, effektiv och smidig - nya Lux CF kombinerar det bästa från den framgångsrika hardtailen Grand Canyon CF SLX 29 med kolfiberserien Nerve CF och skapar en perfekt fulldämpad 29" långloppsracer. En central egenskap hos ramen är den revolutionerande baktriangeln med Flex Pivot som har anpassats till slaglängden på 100 mm och de nödvändiga klättringsegenskaper hos en tävlingscykel i den här klassen. Men i motsats till Nerve CF har bakdämparen inte ett rörligt fäste utan är fast förankrad i ramen. Detta spar vikt och understryker den rena, flytande designen.

Tack vare den excellenta anti-squat kinematiken är Lux CF trampneutral i klättringar och svarar följsamt, utan överaskningar och med kontroll i utförskörningarna. Det koniska styrhuvudet ger tillsammans med de potenta dämparna mycket smidiga egenskaper och förmedlar en känsla av säkerhet i snabba sektioner. Då Lux är fullt utrustad med innovativa Canyonlösningar som kedjestagsskyddet inlagt i kolfibret och det patenterarde impact protect unit (IPU) som skyddar överröret vid ett eventuellt fall har du allt du kan önska dig inför långloppen. Alla Lux CF modeller är förberedda för en variabel sadelstolpe. 100 % tävlingslyx - vilket Alban Lakata bevisade med segern på Leadville 100 på ny rekordtid.

modeller

Lux CF 9.9 TEAM 5.399 €

Lux CF 9.9 SL 4.699 €

Lux CF 9.9 3.899 €

Lux CF 8.9 3.299 €

Lux CF 7.9 2.799 €

Lux CF 29 Frameset 1.599 €

Lux CF 29

Impact Protection Unit (IPU)

Skulle oturen vara framme stoppar en liten kloss styret från att skada överröret. Klossen säkra av två ihåliga skruvar. Skruvarna klarar en smärre krasch men är också tänkta att gå av om de utsätts för kraftigt våld. Det innebär att ramen i värsta fall får några repor vid en kraftig krasch.

TAPERED STEERER

Precis styrning och vridstyvhet i världsklass - i kombination med rätt gaffel ger det överdimensionerade styrröret god stabilitet och exakta styregenskaper i alla situationer. Det är egenskaper som gör Lux CF till en perfekt cykel att tävla i långlopp och cross country med.

FLEX PIVOT

När baktriangeln komprimeras tar sadelstagen "Flex Pivot Seatstay" över rollen som bakre ledpunkt. Kolfibertekniken är anpassad för att sadelstagen ska kunna böja sig 3,5 grader, en rörelse som normalt belastar ett kullager. Med hjälp av de innovativa sadelstagen har vi lyckats sänka vikten, öka vridstyvheten och samtidigt minska underhållet. Detta utan att kompromissa med dämparprestanda.

Fast dämparfäste


Den fasta dämparinfästningen ger Lux CF en prestandaorienterad lätt progressiv dämpning. Detaljen hjälper också till att hålla nere vikten.