Unfortunately, we do not ship to your country.

Se till vilka länder vi sänder

Vårt servicenter öppnar idag kl 09:00. Du kan nå oss på 0767 - 650 596 eller skicka oss epost.

Nerve AL 29

Maximalt driv och full kontroll

MountainBIKE Testsieger

Enastående - testvinnare

Mångsidig och lätthanterlig, passar lika bra på teknisk stig som på långloppen. Nerve AL vann Red Dots designpris 2013, vi förstår varför. Toppröret är elegant format med hydroform-teknik. Men cykeln är inte bara snygg, den moderna ramen är också en central del av en mycket kompetent stigcykel. Ramen väger endast 2650 gram om med dold vajerdragning som pricken över i. Styrröret är koniskt för högsta möjliga precision i styrningen, extra viktigt i tekniskt svår terräng. Sittställningen är sportig men komfortabel, du får som cyklist bra kontroll utför utan att sitta för upprätt när du ska uppför igen.

Allt är perfekt avvägt för de 29 tum stora hjulen. Andra detaljer som det extra tåliga svinglagret och Canyons trampeffektiva länkagekonstruktion bidrar också till helheten. Den genomgående bakaxeln styvar upp baktriangeln rejält, detta är extra viktigt på 29-tummare då de stora hjulen har en större hävarm och är känsligare för flex. Nerve AL 29 är den perfekta cykeln för sportiga och ambitiösa stigcyklister. Med de större hjulen upplever man det som att de 110 millimetrarna är betydligt mer och detta helt utan att behöva uppleva de nackdelar som finns med längre slaglängd.

modeller

Nerve AL 9.9 SL 2.699 €

Nerve AL 29 9.9 SL CH 2.699 €

Nerve AL 9.9 2.299 €

Nerve AL 8.9 1.799 €

Nerve AL 29 8.9 CH 1.799 €

Nerve AL 7.9 1.599 €

Hydroforming tubes

Den mest utmärkande särdraget hos denna moderna aluminiumram är ovanröret som är tillverkat i ett stycke. Tack vare den moderna hydroformingmetoden blir förstärkningar mot sadelröret överflödiga. Det minskar antalet svetsfogar och ökar ramens livslängd.

Tapered Steerer

En exakt styrning är en av de viktigaste parametrarna för bra åkegenskaper. Tack vare det koniska styrröret har vi kunnat bygga en vridstyv front som ger exakt de egenskaper stigcyklister är ute efter. Med ett koniskt rör på ram och gaffel får du en mer direkt känsla och bättre kontroll vid inbromsning och sväng.

Baktriangelns lager

X12 STICKAXEL