Unfortunately, we do not ship to your country.

Se till vilka länder vi sänder

Vårt servicecenter öppnar igen imorgon kl 09:00. Skicka gärna ett mail.

Torque DHX

För extrem cykling

Månadens cykel / testvinnare

De senaste åren har Torque FRX varit liktydigt med kompromisslösa downhillegenskaper. Efterföljaren Torque DHX fortsätter på den traditionen men med en förbättrad länkagekonstruktion som komprimerar bakdämparen. Effektivare kraftöverföring och ännu känsligare dämpning gör att man kan cykla snabbare i råare terräng. Kompromisslöst konstruerad för downhill och bikepark. Ramen är helt nydesignad med lägre placerat överrör som ger mer rörelsefrihet. Robust och vridstyv med innovativa detaljer som Canyons nya genomgående bakaxel och ett nykonstruerat kedjestyrarfäste.

De korta kedjestagen i kombination med det rejsigt långa överröret skapar en balanserad geometri och perfekt sittställning. Den flacka styrvinkeln gör branta sektioner lättare att cykla. Ett lågt placerat vevlagerhus låter dig höja farten ytterligare, Torque DHX går som på räls genom kurvorna. Track Flip ger dig möjlighet ner slaglängden till 195 millimeter istället för 210, välkommet där man vill ha ökad trampeffektivet. I DHX-serien hittar du Playzone och Dropzone som anpassats för bikeparks och Flashzone, RockZone och Whipzone som är mer anpassade för downhill - Torque DHX är en hel nöjespark i cykelutförande.

modeller

Torque DHX Flashzone 3.599 €

Torque DHX Rockzone 2.399 €

Torque DHX Whipzone 1.799 €

Torque DHX Dropzone 2.349 €

Torque DHX Playzone 1.499 €

Glöm vajrar och bromsslangar som är i vägen. På Torque DHX är slangen till den höj och sänkbara sadelstolpen helt dold i ramen. Överröret är placerat så lågt som möjligt för att skapa en smidigare cykel. Det lågt placerade toppröret gör det lättare att röra sig på cykeln och trampa stående i rå terräng på krävande downhill-banor.


Behöver du justera slaglängden efter dina behov? TrackFlip gör det möjligt. Genom en enkel vridning kan slaglängden justeras från 195 mm till 210 mm. Dessutom kan styrvinkeln justeras från 63° till 64°, och cykeln blir optimalt anpassad efter de olika förutsättningarna. 63° är idealiskt för snabba banor och höga hopp medan 64° passar bra för alpin och tekniskt terräng i lite lägre fart. Den flackare gaffelvinkeln ger också ett lägre vevparti.

CANYON THROUGH AXLE

Canyons nyutvecklade genomgående axel ger Spectral max vridstyvhet tack vare en 12 millimeters axeldimension. Till skillnad från andra axelsystem vilar hjulet helt på ramen, det gör det enklare att ta loss och sätta tillbaka hjulet.

Canyons unika SAG monitor gör att du enkelt kan ställa in dämparna. Indikatorn på länkagearmen visar hur mycket cykeln sjunker ihop vid belastning. Man kan också efter ett åk se hur mycket fjädringsväg en viss bana kräver. En effektiv inställning av dämparna har aldrig varit enklare.