Unfortunately, we do not ship to your country.

Se till vilka länder vi sänder

Vårt servicecenter öppnar igen imorgon kl 09:00. Skicka gärna ett mail.

Torque EX

En ram - 3 koncept

För långa dagar i bikeparken eller upptäcksfärder i riktigt rå terräng. Torque EX är gjord för att med egen kraft kunna ta sig upp på berget och sedan bomba utför. Bakdämparen, en Cane Creek Double Barrel jobbar tillsammans med ramkonstruktionen effektivt samtidigt som gunget när man kör uppför kan minimeras. Med hjälp av Canyons smarta Sag Monitor kan man enkelt och snabbt ställa in bakdämparen perfekt för alla cyklister.

Tack vare de korta kedjestagen är cykeln trots sina 180 millimeters slaglängd otroligt lätthanterlig. Det lågt placerade vevpartiet ger cykeln bra grepp även i svårkörda feldoserade svängar. På alla modeller utom Gapstar sitter det en justerbar sadelstolpe, med Rock Shox Reverb kan man enkelt justera sadelhöjden från styret. Bland de tre modellerna, Gapstar, Trailflow och Vertride är det lätt att hitta sin favorit.

modeller

Torque EX Vertride 3.299 €

Torque EX Trailflow 2.599 €

Torque EX Gapstar 2.199 €

SAG MONITOR

ANTI-SQUAT-KINEMATIK

X12 stickaxel

EXTRA BRED LÄNKARM I BAKTRIANGELN

Den extra breda vipparmen ger extra vridstyvhet och har dubbla bultar i mitten vilket ger extra frihet vid designarbetet. Den extrabreda konstruktionen av länkaget ger mycket hög stabilitet. Tack vare den breda diagonalröret var det möjligt för specialisterna på Canyon att göra fästet för dämparen ännu vridstyvare. Vi har helt utvecklat en helt ny design på länkarmarna i den bakre triangeln. Detta resulterar i längre livslängd och optimalt fungerande lager. Ett exempel på detta är vipparmens lager: speciella koner garanterar en perfekt passform och ett mycket precist lagerspel. Ytterligare ett exemple är huvudlagret: Den tvådelade axeln är inte bara enkel att montera och underhålla utan konerna garanterar också en optimal kraftöverföring från kedjestaget till den övriga ramen. Den koniska utformningen av vevlagerhuset har möjliggjort en optimal dragning av framväxeln vilket ger en perfekt funktion vid praktisk användning.