Unfortunately, we do not ship to your country.

see our shipping destinations

Wij zijn vandaag nog bereikbaar tot 17:00 uur via +31 308881415 (NL) – +32 1649 02 05 (BE/NL). Kijk hier voor veelgestelde vragen.

Nerve CF

Perfect voor Heuvelland routes, Trails en Marathon races

MountainBIKE Testsieger

Uitmuntend - Testwinnaar

bike

Super – 129,25 Points

“Uitstekend – testwinnaar! Uitmuntend! De beste fiets ter wereld!” Hij was nauwelijks op de markt, of de carbon fully Nerve CF domineerde wereldwijd al de tests in de vakbladen. Ook de design-wereld beoordeelde het elegante design van de Nerve CF als “state-of-the-art”, door de fiets met verschillende gerenomeerde, internationale design-awards te bekronen waaronder de Reddot, de IF design Gold Award en het label “Good Design”. De kern van het slechts 1900 gram lichte carbon frame is de achterwielophanging uit één stuk carbon, waarvan de staande achtervork met de Flex Pivot-technologie is uitgerust – flexibel materiaal in plaats van draaipunten achteraan. De specifieke materiaaleigenschappen en de constructie van de achtervork laten circa 3,5 graden uitwijking toe, die normaal door lagers wordt mogelijk gemaakt. Door deze innovatieve techniek wordt het frame lichter en onderhoudsarmer zonder in te leveren op veerperformance, zijwaartse stijfheid of duurzaamheid.

Voor sublieme klimprestaties zorgt de geoptimaliseerde kinematica. Met een zwevend opgehangen schokdemper en de korte, stijve en lichte monoqocue carbon rocker arm wordt de 120mm lineaire veerweg uiterst soepel en gelijkmatig benut, en glij je soepel het dal in. Om ook de meest technische secties het hoofd te kunnen bieden, zijn alle modellen met een RockShox Reverb Stealth Vario-zadelpen uitgerust – dankzij de Remote-afstandbediening aan het stuur bliksemsnel te verstellen.

Modellen

Nerve CF 9.0 LTD € 3.599

Nerve CF 9.0 € 2.999

Nerve CF 8.0 € 2.499

Flex Pivot

De staande achterbrug bestaat uit een geïntegreerde en flexibele carbon structuur. Dit geeft een extra flex aan het frame wanneer het belast wordt. Deze flex is met 3.5° minimaal. Deze flex maakt een draaipunt op de achterbrug overbodig en verlaagd slijtage.

Aluminium rocker uit één stuk met zwevende demping

Het onderste scharnierpunt zit niet vast aan het frame maar beweest mee met de liggende chain stay. De mogelijkheid om de veer verhouding af te stellen tussen het bovenste en onderste scharnierpunt, geeft je de kans de kinematica eigenschappen perfect af te stellen.

Achter driehoek uit één stuk

De driehoekige achtergrug is volledig carbon en opgebouwd uit 1 stuk. Dit zorgt voor extreme stijfheid gecombineerd met een laag gewicht. En, hij ziet er nog goed uit ook!

Geïntegreerde kabel route voor Stealth zadelpen

De hydraulische kabel van de Reverb Stealth zadelpen loopt door het frame. Dit beëindigt de noodzaak voor de lange bocht in de kabel. Voor iedereen die geen Reverb zadelpen gebruikt kunnen we de in en uitgang weer perfect afdichten zodat het frame er niet zwaarder op wort en struk uit blijft zien.